Fruktansvärd handel!

Kina är ett land där utveckling inom många områden går snabbt. Utländska företag etableras i snabb takt och många företag expanderar sin redan befintliga verksamhet. Kina är också ett på många sätt stängt land. Vill inte den kinesiska regimen att information ska läcka ut så gör den inte det. När det gäller resepkten för mänskliga rättigheter finns mycket att önska. Kina är det land som avrättar flest människor genom dödsstraff. Det finns väldigt osäkra siffror och den siffra som redovisas är redan väldigt hög. Jag träffade en organisation under veckan på Almedalen som arbetar med mänskliga rättigheter i Kina och de lyfte fram den fruktansvärda handel med organ som sker i landet. Politiska fångar används som levande donatorer och det är en omfattande handel. Många länder inklusive Sverige har tydlig lagstiftning på företag som har verksamhet i andra länder att även arbeta med mänskliga rättigheter och ställa krav, det är en stor utmaning och det gäller att inte backa på kraven.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

    Du skriver: ”Vill inte den kinesiska regimen att information ska läcka ut så gör den inte det.”

    Men ändå gör den det! Det är främst tack vare det fria internet vi kan få information från pågående händelser i Kina. Eftersom vi historiskt sett haft ett fritt, öppet och demokratiskt internet i västvärlden har vi kunnat utveckla teknologin som sedan kan spridas dit.

    Tyvärr arbetar ju dock bl.a. riksdagen i Sverige aktivt för att begränsa det fria internet med den hittills suveräna möjligheten till dold, anonym kommunikation. Så frågan är när vi inte längre kan detta från västvärldens sida, eftersom teknofobiska lagstiftare envisas med bl.a. att övervaka (FRA), försöka avanonymisera (datalagringsdirektivet), begränsa (Ipred) och filtrera (Smile29) nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.