Åldrat system!

Efter en omfattande utredning fastslår nu vår kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth att TV- licensen blir kvar åtminstone de kommande sex åren. Det är ett beslut som debatterats fram och tillbaka och det finns både positivt och negativa röster som lyfts fram i debatten. De som är negativa till en fortsättning av TV-licensen hävdar att det är ett urgammalt system och enbart begränsar avgiften till en TV apparat. Att ersätta TV-licensen med en generell skatt är ett alternativ som lyfts fram i debatten som kanske skulle mer avspegla den tid vi lever i. Radiotjänst har varit mer aktiv under den senare tiden vilket har inneburit att fler betalat in TV-licens. Det är fortfarande ett system som är åldrande att betala för en TV apparat istället för den förbrukning som man har.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. No TV

    Vad menar du? menar du att (M) är för att betala för den förbrukning man har?

    Ja men du, jag förbrukar inte SVT via varesig dator eller mobil.. varför måste jag då betala för något jag inte vill ha, eller förbrukar?

    Radiotjänsts nya påhitt att tolka lagen på gör ju att de bryter mina mänskliga rättigheter om att välja!
    Jag ser inte SVT och vill därför inte betala… men jag Tvingas för att jag har dator, mobil eller tom om jag bara har internet!???

    Detta är en skam! då det är värdens enklaste sak att sätta Login och Lösen på SVT som Alla Andra medier har!?
    Nämn nått om det är du snäll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.