Svårt att tolka!

Jag läste en artikel som handlade om problematiken med tolkstöd inom olika områden. Det finns ett förlag som ska stärka upp rätten till tolk för brottsmisstänkta. Redan i dag finns det en lag som säger att en brottsmisttänkt ska ha rätt till tolk, men det finns inget obligatoriskt. Nu kommer detta att förändras. Inom sjukvården uppstår ibland situationer när anhöriga tolkar till sin närstående som är i behov av vård. Att använda närstående som tolk är inte optimalt då sekretessen inte kan uppfyllas och det kan skapa en obekväm situation för den som är i behov av vård. Det är en stor utmaning då tillgången på tolk är begränsad. Det finns dock möjlighet till telefontolk men det är inte alltid optimalt för den enskilde.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. John

    Tid 15.03 kom annonsen in i VK som bekräftar att momssänkningen på våra krogar inte har gett nåt jobb. Har du läst det ? Ännu ett misslyckande för Alliansen ! Va ? Eller är vi (ni) på rätt väg än ?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Du läste nog inte hela texten. Jag hade givetvis sett att ännu fler arbetstillfällen hade skapats tack vare denna reform. Vi har genomgått den största finansiella kris sedan depressionen och detta har medfört många negativa konsekvenser för oss alla. Jag har träffat många arbetsgivare inom hotell och restaurangnäringen och även deras branschorganisation. Den bild jag får av dom är lite annorluna. De har kunnat behålla sin personal tack vare den reform som infördes och i flera fall kunnt erbjuda nyanställning till unga.

  2. Lesspåpolitiker

    Det hade ju inte varit något problem alls om de brytt sig att lära sig det språk som talas i det land de får ”fly” till.
    Varför kallar du mig rasist om jag säger detta? (för det gör ditt parti så jag antar att du gör detsamma).
    Kallar du Kanada för ett rasistiskt land också? där tvingas anlända att lära sig språket och kulturen, just för att de skall integreras (finns filmer om detta på youtube kolla och lär).

    Jag förstår inte vad ni politiker håller på med… ni är inte förnuftiga.. och.. som jag säkert kommer få erfara med detta svar, så Undviker ni att svara på frågor som är ”obekväma”, är detta ett strategiskt drag eller? är du/ni rädda för att svara fel och få smaka PK piskan?, är det säpo som varnar för att inte konfrontera? Eller Har du helt enkelt inga argument?

    Detta är hutlöst, det skall vara Krav på svenska för de som vill bo här! …detta är ju ytterst aktuellt med tanke på äldrevården också som saknar personal på udda språk och kockar som lagar osvensk mat… men hallå!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.