Bra skydd!

Jag har läst flera debattartiklar om NIX registret, det register där du kan anmäla att du inte vill bli uppringd av telefonförsäljare. Detta NIX register ska nu även omfatta mobiltelefonnummer vilket är positivt. Socialdemokraterna gjorde ett uttalande att vi skulle vända på hanteringen. Att jag som privatperson skulle anmäla till ett register om jag ville bli uppringd av telefonförsäljare. Det finns många seriösa företag som arbetar med telefonförsäljning och jag är övertygad om att ett sådant register skulle minska marknaden för alla företag. Precis innan sommaren presenterade regeringen svaret på en utredning som lyfter fram behovet av att stärka konsumenternas rättigheter när det gäller telefonförsäljning. Utredningen föreslår att vid vissa tjänster krävs det en personlig underskrift för att avtalet ska vara bindande. Detta för att så långt som det bara går hindra oseriösa telefonförsäljare att sälja varor och tjänster till personer som inte är intresserade av att köpa en vara eller tjänst . Att kräva en underskrift för att ha ett gällande avtal är ett bra skydd för oss konsumenter.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.