Kampanj i Åsele!

I går och idag är jag och kampanjar på Åsele marknad. En marknad som lockar många människor till en liten inlandskommun. Åsele är en kommun med innevånare som har starkt engagemang i sin hembygd och jag har fått se många tydliga bevis på det. Det har varit många människor som stannat till och velat diskutera det beslut som Västerbottensläns landsting tog för drygt ett år sedan att ta bort ambulansen i Åsele och lägga ned akutvårdsplatserna i Dorotea. Anledningen varför landstinget gjorde detta var för att spara pengar. Med facit i hand har kostnaderna blivit högre och dessutom skapat en stor otrygghet i de två utsatta kommunerna. Marknadsbesökare har stannat till och velat diskutera den kommande folkomröstningen och den negativa inställning som den styrande (S) majoriteten har i landstinget. Folkomröstningen i september är endast vägledande och kan om den inte faller ut enligt den styrande (S) majoriteten inte få någon betydelse på rådande situation. Med en borgerlig Allians i majoritet i landstinget hade situationen inte sett ut på detta sätt!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Stefan

    ”Många människor” är i sanning ett vitt och tänjbart begrepp. Jag passerade ert stånd säkert uppemot 50 gånger under helgen – och JAG såg aldrig ”mycket folk”. En av ortens få kvarvarande moderater var visserligen på plats några gånger, men hon kan väl inte räknas in!? Sedan var det tunt med folk! Däremot var det bra trafik i sossarnas stånd. Och SÅ mycket trevligare! Kaffe, godis, popcorn, kakor, saft, underhållning och glada funktionärer! Riktig mysstämning. Det märks vilka som har den största sociala kompetensen…….

  2. John

    Pensionen går ner med ett x antal hundralappar nästa år . Det märks var ni tycks vara mest angelägna att spara pengar . Fy Fan för Alliansen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.