Nya uppdrag!

Jag har tagit på mig ett uppdrag som innebär att jag tillsammans med andra företrädare för Rotary International ska utrota sjukdomen Polio i världen. Förra året var det ett väldigt hoppfullt uppdrag eftersom inget nytt fall av polio upptäcktes. Nu i år har tyvärr fall i fem länder främst på Afrikas horn och i Pakistan och Afghanistan upptäcks hos unga människor som smittats av sjukdomen. Att vaccinera mot polio är i dag en enkel procedur. Det finns bra vaccin som man droppar i barnets mun och på så sätt blir barnet vaccinerad mot en annars plågsamt handikappande sjukdom. Tyvärr finns det krafter på många håll i världen men främst i Pakistan som anser att vaccinering mot sjukdomar är en synd och den personal som utför vaccinering är måltavlor för våld och dödsattentat. Det är en stor utamaning att utrota polio i världen och under Rotary Internationals och andra biståndsorganisationerns hjälp och stöttning finns det en möjlighet att uppnå detta mål.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. John

  Vem ska ta tag i problemen i Sverige t.e.x. förskingringen av det Statliga Vattenfall och chefen gör SJ som fått för mycket ersättning i arbetet och dessutom får han behålla det. Är det något som ni klarar av så är det att skapa KAOS

 2. Gunnar

  Ja, värna om andra istället för att ta hand om sina egna, det verkar ju vara Moderaternas agenda.
  Så du är i alla fall en sann Moderat.
  Kom ihåg att sitta i karantän bara då du kommer tillbaka från karriärsdraget, så du inte drar med dig några nya exotiska sjukdomar till oss andra!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Sverige har ett väl utbyggt vaccinationsprogram vilket innebär att vi inte utsätts för samma risker att få polio. Att samla in resurser till ett utbyggt vaccinationsprogram i andra länder är en väg att lyfta människor till själva kunna påverka sin situation. Trist att du inte ser det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.