Hur olika vi ser på saker!

Jag har nu kampanjat på Nolia tillsammans med mina moderata kollegor under fyra dagar. Det innebär att jag har haft möjligheten att prata med många människor och det är intressant att höra både positiva och negativa åsikter. Det som blir tydligt när man lyssnar på alla är att det är några områden som är mer uppe till diskussion än andra. Ett område är apoteken. De som är negativa hävdar att det har blivit så mycket sämre sedan vi avreglerade apoteksmarknaden och lät andra företag bedriva apotek. De som är negativa hävdar att det handlar om privatisering vilket det definitivt inte är. Det handlar om att erbjuda fler att etablera sig på en tidigare monopol marknad. De som är positiva ser däremot möjligheterna till fler apotek, möjlighet att köpa vissa läkemedel på bensinstationer och matvarubutiker. En större valfrihet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. RiskKapitalist

    Med ”andra företag” menar du privata riskkapitalister från USA då eller? som är ute efter att tjäna maximalt med pengar? …som, naturligtvis kunden i slutändan får betala för..
    Jämför med det nya apoteket i Lse, som nyss köptes upp av ytterligare en ny riskkapitalist.. då den förra gett upp eller..

    Det som är intressant i denna härva är ju att det nyligen kom fram att staten (dvs Moderat styre) sålt ut apotekskedjan till en fjantsumma (KRAFTIGT undervärderad) till just riskkapitalister. Men den exakta summan var censurerad av staten (om jag inte minns fel) utan det var väll bara Vinsten som investmentbolagen gjort som var angiven.. minns inga exakta siffror men det var en enorm vinst per år för dessa företag… SOM kunden får betala, förståss..
    Tabben som moderat styre gjorde var ju att GE bort apotekskedjan, för att låta utländska personer tjäna enorma summor pengar på svensken!. Förklarade du det för de som frågade?

  2. lf

    Jaha,då du nu i din kammare analyserar kommentarerna.Var de som var för avregleringen i majoritet eller var det de som ville ha kvar apoteken i skattebetalarnas regi i majoritet.
    Du kan väl utveckla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.