(V)erklighetsanpassning saknas!

Stoppa profiten i välfärden nu! Så skriver Jonas Sjöstedt (V) mfl i en debatt artikel i Folkbladet förra veckan. Jag svarade honom i gårdagens Folkblad och ifrågasätter deras vinklade syn på alternativ i välfärdssektorn. Jag anser att kvalitet ska vara ledordet när det gäller vår välfärd och att driftsformen inte är lika betydelsefull. De stora vinster som privata företag inom vår välfärd enligt Sjöstedt plockar ut är en snedvriden bild av verkligheten. Den största majoriteten av företagen som verkar inom sektorn är små företag som har färre medarbetare än 20 st. De återinvesterar majoriteten av de vinster de gör och resten går till utveckling och utbildning av sina medarbetare. Det finns inga företag oavsett branch som kan fortsätta driva och utveckla sin verksamhet utan att generera en vinst. Jag tycker att Sjöstedt måste nyansera och verklighetsanpassa den bild som han och Vänsterpartiet har av vår välfärd, att tro att staten är det enda alternativet är inte förenligt med den verklighet vi lever i.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Leif

    Förblindade moderater. Ge det några veckor till så folk glömmer JB-historien, så kommer ni även att försvara privata skolor.

    Varför skall mina skattepengar gå till rika företagsbossar? Har aldrig förstått varför, lär vara samma orsak varför ni undviker det med, det finns helt enkelt ingen vettig orsak.

    • John

      Håller med dig Leif , men Elisabeth menar att huvudsaken att de privata alternativet får gå med vinst ,kvaliten kommer i andra hand.

      • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

        Tänk hur spännande det är att man läser precis vad man vill läsa. Jag har framhållit att det är kvaliteten som ska sättas i första rummet. Vem som driver verksamheten är inte det primära. Att ett företag måste generera vinst för att kunna återinvestera och utveckla sitt företag är en förutsättning för fortsatt drift. Varför ställs inga krav att offentlig sektor ska hålla sin budget?

  2. No2Fariséer

    ..Jo men poängen är väll att du Inte kan få ”kvalite” då kvalite kostar pengar. Ett företag som explicit går ut på att tjäna maximalt med pengar på en verksamhet, kommer således inte att värna om kvaliten i första hand.
    Nu minns jag väll inte riktigt men var det inte så med carema? riskkapitalister som investerar i ett företag enbart för att ta ut maximal vinst och flytta pengarna till skatteparadis utomlands.. Är det en bra privatisering Elisabeth?

    Samma princip kan vi ju faktiskt knyta till apoteket, skolorna, järnvägen, allt annat som staten sålt ut för att tjäna pengar, näst kommer sjukvården! va så säker.. tom gruvnäringen kan knytas till detta sjuka vinststrävande, där kvalite på dammarna kostar förmycket pengar, något vi som bor nedströms sedan får sota för då de spricker..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.