Infrastruktur i Storuman!

I går var jag och tre av mina Allianskollegor på besök i Storuman. Med på mötet var även lokala politiker från Storuman, företrädare från näringslivet samt två riksdagskollegor från Småland och Halland. Det var flyget och infrastruktur i allmänhet som var i fokus under hela gårdagen och det finns mycket som återstår att göra inom området. Något som lyftes fram under dagen var behovet av ett nytt tänk från kommunerna i inlandet. Vi behöver se ett betydligt större samarbete över kommungränserna och mycket av den mentalitet som finns i dag måste överbyggas. Det var en intressant dag som lämnade många lösa trådar att fortsätta arbeta på och det är en intressant resa att göra.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Linda Sandberg

    Jag tycker att det är fantastiskt bra att resurserna på Storumans Flygplats kommer in i diskussionerna igen. Vi kan inte finansiera utbyggnader på övriga flygplatser i Västerbottens inland, när vi har en färdigutbyggd flygplats med det centralaste läget, som kan serva turistnäringen både för både Tärnaby- och Vilhelminafjällen på ett bra sätt. Den ligger dessutom bra för att vara en alternativflygplats för Hemavan vid dåligt väder där.
    Kommunerna måste glömma all tidigare konkurrens om flygupphandling för den egna flygplatsen och börja jobba mot ett gemensamt mål, för att främja turismen och ekonomin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.