Debatt om folkomröstningen!

I går var det stor debatt på MB i Lycksele. Debatten handlade om den kommande folkomröstningen och hade lockat många människors närvaro. (S) och (MP) började i en enig mun säga att de var för en jämlik vård och att de inte sa nej till detta utan de ville bara göra besparingar för att få ekonomin att gå ihop. Vad som var mest intressant var att (S)påstod att det var regeringens fel att ekonomin var så dplig i landstinget.Det har tillförts stora medel till kommuner och landsting de senaste åren men det handlar om att använda pengarna på rätt sätt. Alliansen och Dorotea uppropet var tylidga med att de ville se en jämlik vård med rätt prioriteringar i hela länet. Ska man göra besparingar så är det en förutsättning att en ordentlig konsekvensanalys är gjord så att det tydligt framgår hur stor besparingen blir och vad konsekvenserna blir. När vi pratar om den indrgana ambulansen i Åsele och vårdplatserna i Dorotea så är ingen konsekvens analys gjord. Jag hoppas att alla går och lägger sitt Ja i folkomröstningen.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.