15 personer försvinner varje dag!

Varje dag försvinner i genomsnitt 15 personer spårlöst i den brasilianska delstaten Rio de Janeiro. De flesta som försvinner är män från stadens kåkstäder, och många av fallen utreds aldrig ordentligt av polisen. Under de senaste månaderna har det dock hållits nästan dagliga protester mot situationen. En av alla de personer som protesterna handlar om är en fattig byggnadsarbetare som efter att polisen kommit och hämtat honom i hemmet under förevändning att han skulle förhöras på den lokala polisstationen är spårlöst försvunnen. Människorättsorganisationen Amnesty International reagerar nu på alla de försvinnanden som sker i Brasilien och det innebär att omvärldens ögon fästs på dessa övergrepp. Att rapportera om de händelser som sker i vår omvärld innebär att pressen blir större på att det egna landet försöker komma tillrätta med det som inträffat.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

9 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Du har helt rätt i det men det är inte den källan jag använt i detta fall.

   • Peter

    Då måste jag få fråga vilken källa du använt om det inte är Fabiola Ortiz (på Inter Press Service) artikel? Eller menar du månne att du kopierat samma artikel fast från en annan sida?

    Jag tycker det är jättebra att du engagerar dig bortom Sveriges gränser, men eftersom du inte anger källa och avslutar texten med ditt namn är det svårt att dra någon annan slutsats än att det är din avsikt att framstå som författare av den kopierade texten, vilket känns lite märkligt.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Jag har läst en artikel från en nyhetsbyrå. Jag har absolut ingen avsikt att framstå som författare av texten. Att återge nyheter som nyhetsbyråer rapporterar om anser jag inte som märkligt.

     • Johan

      Inte märkligt ens när du tar en artikel utan att källhänvisa och skriver under den med ditt namn i blogginlägget? Jag skulle då få sparken om jag gjorde så.

     • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Att läsa en nyhet och rapportera om dess innehåll och sedan kommentera innehållet är inte att ta en artikel!

 1. lf

  Ja,det är bra att du engagerar dig globalt där folk drabbas på det mest fasansfulla sätt.
  Uppdagande av dessa illdåd sker ofta av olika människorättsorganisationer.
  Det politiska systemet är väldigt trögt då det gäller sådana frågor.
  När det politiska systemet pläderar för att du skall satsa på dig själv och själv välja det bästa, då blir solidaritetstanken ett skällsord.

 2. Kim Shoahlie

  Jag tycker Ändå att svenska politiker skall i första hand värna och bry sig om det Svenska folket.
  Vi har otaliga orättvisor och fullständigt sjuka berättelser om saker som händer här I Sverige som aldrig tas upp i statlig media och inte heller av någon låtsaspolitiker. Man måste söka sig till alternativ media för att få reda på sanningen.
  För mig känns det helt vansinnigt varför man måste söka problem på andra sidan häcken, när det finns gott om dem här hemma.
  Men sanningen sätter dig fri, när man inser hur Sverige ligger idag så kommer man inte rösta på något av de partier som är i riksdagen idag som aktivt försöker dra sverige ner i avgrunden.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Vi lever i en alltmer globaliserad värld och det innebär att vi inte kan isolera oss från vad som sker i vår omvärld. Det är betydelsefullt att vi är medvetna om vad som sker så att vi i omvärlden kan hjälpas åt att påverka när det egna landet inte klarar av det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.