Ökade anslag till landets kvinnojourer!

Våld i nära relationer är något som aldrig kan accepteras. Våld i en relation där man borde känna trygghet är inte en relation som någon borde leva i. Tyvärr ser inte verkligheten ut som man skulle önska och det gör att vi måste hantera den verklighet vi ser och försöka hitta så bra lösningar vi kan. Alliansregeringen har lyft upp frågan om våld i nära relationer på dagordningen och även tillskjutit pengar. Socialstyrelsen har i dagarna presenterat en kartläggning över skyddade boenden och dess standard. Carin Götblad, som är regeringens nationella samordnare för våld i nära relationer kommer i juni 2014 att presentera ett helhetsgrepp kring hur kvinnojourernas och andra organisationers stödstrukturer kan förbättras . I går presenterade regeringen ytterliggare satsningar på kvinnojourer och fördubblar därmed de anslag som finns till landets alla kvinnojourer. Det är en bra satsning men det finns tyvärr mycket kvar att göra .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Fredrik

    Våld i nära relationer förekommer oavsett kön och sexuell läggning.
    Glöm inte heller att majoriteten av kvinnojourerna är ideologiskt feministiska.
    Det tycker jag inte att en borgerlig regering skall stödja!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Du har rätt att våld i nära relationer förekommer oavsett kön eller sexuell läggning. Om man ser till den statistik som finns tillgänglig så är det vanligast att det är män som slår kvinnor. Att blanda in politik i detta och säga att vi inte ska stötta människor som har det svårt bara för att kvinnojourer är feministiska är i min värld helt fel. Om människor behöver hjälp så måste vi erbjuda det oavsett politisk tillhörighet.

  2. Krister Klermalm

    Verbala våldet får ej glömmas bort heller. Där över respresenterar kvinnorna den statistiken och vad gör du och Moderater åt detta? Rikta jämställdheten också mer kraft på Socialförvaltningarna, där männen blir våld förda av socialsekreterare och chefen kör över barnens rättigheter till sin ansvarstagna far. Likt samma attityd har vissa Kvinnojourer jobbat motsatt riktning åt jämställdheten, där hos kvinnor som ser varje man en våldsbenägen man (fysiskt) medan stödjer kvinnornas verbala våld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.