Ökade anslag till försvarsmakten!

Alliansregeringen föreslår idag en successiv ökning av Försvarsmaktens anslag. Nästa år ökar anslaget med 200 miljoner kronor och under de kommande 4 åren kommer anslagen till försvarsmakten att öka med 1,4 miljarder kronor. Det sker en stor omställning inom det svenska försvaret och syftet med ökningen av anslagen är att öka antalet övningar och skapa ett starkare svenskt försvar. Anslagen till material ökar också och här ser vi under nästa år en ännu större höjning än inom övningsområdet. Det är positiva signaler speciellt som Sverige nu ska öka samarbetet med våra nordiska grannar inom säkerhet och försvarsområdet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det sker stora omställningar inom många länders försvar och det är till stor del pågrund av att ett försvar måste anpassas efter den verklighet vi lever i. De hot vi såg tidigare finns inte i samma omfattning nu, det finns istället andra hot som vi måste förhålla oss till.

  1. No 2 USA

    Hmm.. jag som trodde reinfeldts plan var att fasa ut försvaret, måla upp ett hot och sedan ha situationen som ursäkt att gå med i NATO?..
    ..Men jag antar att man måste öva tillsammans först.
    Jag hoppas innerligt att vi aldrig någonsin kommer göra detta, gå med i värsta krigshetsarna i modärn historia, USA! det är nog att denna massmördare och spion fått sätta sin fot på Svensk mark ostraffat! ..dessutom kostade det oss ca 163Miljoner kronor i omkostnader, bara för att han är paranoit rädd att utsättas för attentat… patetiskt!
    Men moderaterna är PÅ förståss!?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      De hot som vi ser idag är inte samma som vi såg under ex. det kalla kriget. Försvaret i Sverige liksom i många andra Europeiska länder är under en stor förändring för att anpassas utifrån det behov som finns idag. De nordiska länderna har ett långt gånget samarbete där vi övar tillsammans och har även skrivit under en solidaritetsförklaring vilket innebär att om det inträffar en kris eller hot ska vi andra länder bistå med nödvändig hjälp. Att ha ett samarbete med USA är betydelsefullt likaväl som med andra länder som är bra handelspartners.

  2. Gun Rehnman

    Jag gillar detta. Det måste också innebära att soldaterna som fått löften om fortsatta utbildningar, verkligen får det! Många känner sig snuvade på den möjligheten, då pengarna inte räcker till. Bra, säger jag.

  3. Soldat

    Jag jobbar i försvarsmakten. Det har aldrig varit tightare med pängar än nu. Besparingar och besparingar och indragna fältdygn och inställda övningar. Det är KNAPPT att det lilla vi har går runt. för varje anslag ni gör reducerar ni minst det dubbla inom något annat område inom försvarsmakten. Att påstå att det föregår någon form av uppbyggning/effektivisering eller ökning av anslag till försvarsmakten är en direkt lögn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.