En svår fråga!

I dag är det förbjudet för hetero- och homosexuella par som själva inte kan bli föräldrar att anlita en kvinna för att föda ett barn, som hon sedan lämnar ifrån sig. Regeringen har efter långa diskussioner beslutat att ”förutsättningslöst” utreda om surrogatmödraskap utan vinstintresse ska tillåtas i Sverige eller inte. Vår justitieminister Beatrice Ask sa i ett uttalande i somras när frågan var uppe till behandling att: – ”Det är inget enkelt sätt att skaffa barn på och det väcker många frågor, både medicinska och etiska. Därför är direktivet utformat så att vi vill ha en allsidig belysning av för- och nackdelar och ställer frågan om Sverige ska införa detta eller inte” . (V) och (KD) har gått samman i denna fråga och säger ett blankt nej till surrogatmödraskap, nu går (C) åt andra hållet och säger ett Ja till surrogatmödraskap. Varför inte avvakta tills den tillsatta utredningen presenterar vad de kommit fram till och sedan ta ställning?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. S-O S

    Men hallå, har inte världen nog med föräldralösa barn?
    Vad är det som säger att en människa som på grund av olika fysiska eller genetiska egenskaper inte kan sätta nya barn till världen, ska via politiskt populistiska ställningstaganden få skaffa barn?
    Personligen så hade jag till 100% unnat min son ett syskon, men nu blev det inte så, och det måste jag acceptera, eller tycker ni att jag med alla till buds stående medel borde på ett eller annat sätt ha gett min som ett syskon?
    Nej tack, någon form av moral och etisk uppfostran har jag trots allt, det är jag stolt över.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det är därför denna fråga inte är enkel. Det finns många sidor att ta häsnyn till och jag ser fram emot vad den breda utredningen kommer att presentera. Efter det får vi fundera på hur vi ska ställa oss i frågan.

  2. Stolt Hetro

    Jag ifrågasätter utredningen innan den gjorts! Vart tog sunt förnuft vägen?
    Jag gissar att någon från homolobbyn som agerar i riksdagen kommer vara del i ”utredningen” som säkert kommer slå fast att de har ”lika rätt” att skaffa barn som de som faktiskt kan.
    Skitsnack! Jag har sagt det förut, men vet inte om jag blev censurerad, men vart tog förnuftet vägen? Finns det ingen som ser till Barnens rätt och inte ”vuxnas rätt”? Jag anser att ett barn har rätt till en mor och en far (för att få rätt uppfatning om hur livet fungerar, och tro det eller ej men vi har båda en funktion att fylla i en familj), rätt till sin biologiska mor, något som kommer ställa till ett helsicke med surugatmorsor. —Och detta kan jag förstå UTAN utredning!— Tänk dig att som barn få reda på att dina din riktiga mor bara var en födslofabrik och brydde sig inte att hon överlämnade dig till två som på egen hand inte kan få barn! och dessutom så fick du ingen pappa… eller mamma då beroende på homoläggning!
    Men alltså Våga använda huvudet och säg ifrån!!!

    Enda anledningen till att det krävs en utredning om detta självklara resonemang är att ingen törs säga emot feminister och annat pack som står och kräver något de av naturen inte kan få!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.