Ytterliggare förbättrad service på våra apotek!

När den svenska apoteksmarknaden reformerades år 2009 fanns en rad utmaningar. Sverige hade få apotek per invånare – näst sämst i Europa – och begränsade öppettider vilket i förlängningen även innebär att det var en begränsad tillgänglighet till läkemedel. Sedan omregleringen har antalet apotek ökat med drygt 350 stycken. Det är en positiv utveckling och nu sker ytterliggare förbättringar för oss som kunder på alla apotek i vårt land. Vid en undersökning bland apotekens kunder har det framkommit att det är ett problem att alla apotek inte kan lagerhålla alla olika läkemedel som finns på marknaden. Nu inleds ett arbete med att införa ett gemensamt söksystem för att både vi som kunder och apotekens medarbetare i förväg ska kunna kontrollera om ett läkemedel finns tillgängligt eller måste beställas. Det kommer i förlängningen att underlätta för både oss som kunder och för apoteken .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

  1. Bakåtsträvare

    Det skall alltså skapas en lösning på ett problem som inte fanns innan? Ja det är ju kreativt…
    Sen låter det som ansvaret läggs på kunden att hitta medicinen och åka runt till rätt apotek för att få tag på den, istället för att allt fanns på ett ställe, som det var förut.
    Låter som moderaterna måste uppfinna hjulet fler än en gång, för att kunna rulla bakåt i utvecklingen.
    Jo jag fick beställa min medicin igår, den fanns inte hemma..

  2. John

    Som en ansvarsfull och god politiker så borde du väl svara på kommentarerna (Bakåtsträvare) , men som arrogant Moderat så ignorerar du allt som är obekvämt .

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Att kommentera Apotekens förbättrade service är för mig självklart. Jag tycker det är positivt att vi ser fler apotek, ökat öppethållande och bättre service. Den nya service jag lyfte fram förbättrar servicen ytterligare. Trist att du som vanligt är emot all utveckling och inte ser de förbättringar som sker.

  3. Stefan

    350 nya apotek!? Okej……. VAR har dessa etablerat sig? Fredrika? Jörn? Avaträsk? Husbondliden? Njae, knappast!! Men jag antar att Stockholm, Malmö, Sundsvall, Umeå och Norrköping blivit apotekstätare!? Naturligtvis är det så att det INTE blivit bättre för dem som redan tidigare hade långt till Apoteket, men den stackars Stockholmare som tidigare hade tio minuter till Apoteket nu bara har tre…… Fint jobbat alliansen! (NOT!)

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      För att starta ny verksamhet måste det finnas ett underlag för det. Det gäller oavsett vilken verksamhet som startas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.