Debatt om mäns engagemang för kvinnorna!

I dag är jag på debatt på SIDA. Temat är hur vi ska få unga pojkar och män att ta sitt ansvar för att stärka kvinnors möjligheter i utvecklingsländer. Det är inte en enkel fråga eftersom det handlar om att arbeta med invanda strukturer och kulturella skillnader som är svåra att påverka och ändra. Det finns många olika studier som visar att om en kvinna får utbildning så kommer hon att se till att hennes barn också utbildar sig. Om en kvinna får tillgång till sjukvård i samma utsträckning som män får så leder till betydligt större överlevnad hos barnen. Får både män och kvinnor utbildning så sker betydligt färre våldtäkter och övergrepp eftersom i många länder så är våldtäkt av en kvinna något som mer ligger på sedvänja och kultur än ett uttryck för övergrepp av en kvinna. Det finns mycket vi kan påverka och det är intressant att se hur arbete pågår

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Fredrik Sjölin

    Det låter som en verkligt feministisk analys och det tycker jag är mycket sorgligt att denna marxistiskt inspirerade ideologi nu hittat in i Moderata riksdagsledamöters argumentation.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Min analys är en sammanfattning av den fakta som presenteras från de flesta som är involverade i biståndsarbete. Det har visat sig att satsningar på kvinnor ger stora effekter, det har definitivt inget med feminism att göra. Att få pojkar och män att ta ett större ansvar i utvecklingen är heller inget konstigt för oss, men som jag försökte beskriva så har vi olika sedvänjor och kulturer att förhålla oss till.

  2. Slut Ironi

    Du står ju och skäller vid fel träd!
    Vad för dig att tro att du kan ändra på 1400års kvinnoförtryck? ..Detta härstammar ju som bekant från 600-talets Muhammed tid. Det finns också fakta som beskriver att utbildning inte har någon som helst betydelse för kvinnomisshandeln, utan den fortsätter ändå.. för att religionen får vara kvar.
    Det är ett så missledande begrepp att hänvisa till ”sedvänjor och kultur” då det handlar om EN sak och det är religion. Du får det att låta som det är sedvänjan ”midsommarfirandet” som skall ändras på, då det i realiteten är 1400års kvinnoförtryck i enlighet med guds ord. Jag vet inte om du bara är missinformerad, blind, eller ignorant och missade uppdrag granskning om muslimsk kvinnomisshandel? och att ”hon skulle be om ursäkt”!? Hallå! är det inte dags att vara ärlig om detta snart så svennebanan får upp ögonen för sanningen?!

    Så vad jag förstår då, så jobbar alltså SIDA för att få bort Islam! Och få kvinorna att inse att det inte är något att ha i ett civiliserat utbildat samhälle. Det tycker jag låter som ett jättebra jobb! Kämpa på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.