Nedrustning!

För första gången i historien står FN snart värd för ett toppmöte om en av vår tids mest kontroversiella frågor – kärnvapennedrustning. För närvarande är alla fem permanenta medlemmar i säkerhetsrådet kärnvapenmakter – USA, Storbritannien, Ryssland, Frankrike och Kina – dessutom tillkommer Indien, Pakistan och Israel som alla har vägrat att underteckna icke-spridningsavtalet Trots sina tre kärnvapenprov är det inte klart om dessutom Nordkorea ska räknas som en kärnvapenmakt. FN:s nedrustningskommission träffas varje år men har inte lyckats komma överens om en skrivelse de senaste 14 åren. Förhoppningarna är nu att ett avtal ska kunna undertecknas av alla inblandade parter.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.