Ingen enkel fråga!

Organdonation och transplantation är en fråga som debatteras just nu. Det är en känslig fråga där åsikterna går isär. Regeringen har tillsatt en utredning för att öka informationen och även medvetenheten hos oss om att vi kan ta ställning för eller emot organdonation. Ju fler vi är som tar ställning för att donera våra organ när vi är dödsförklarade desto fler människor kan få nya organ och få ett drägligt liv. I Sverige väntar just nu ca 800 personer på att få ett nytt organ. Jag lyssnade på ett seminarie i somras om hur organdonation hanteras i andra länder och jag är tacksam att vi i Sverige har en tydlig lagstiftning som skyddar både etik och moraliska frågeställningar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.