Acon är bergsäker!

En av förmånerna jag har som riksdagsledamot är att jag får göra spännande företagsbesök. I går besökte jag ett företag i Lycksele som heter Acon och de arbetar med support, installation och service inom IT området för företag. De har också en väldigt spännande verksamhet där de hyr in sig i ett stort bergrum där de har servrar åt sina kunder. Bergrummet är väldigt stort, det finns tre våningar insprängt i berget och möjligheterna att utvidga sin verksamhet är stor. Olov och Daniel visade mig runt i berget och de har unika lösningar för att tillhandahålla kyla och elektricitet. Bergrummet är även helt skyddat för yttre angrepp iform av bla. atombomb , gasattack och elektropulsvågor. Att bli imponerad över deras verksamhet är inte svårt!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. DDos

    Det är ett så bra argument det där med atombomb, gasattack & EMP.
    För det första är största hotet för ett IT bolag, nätattacker och virus. Men låt oss säga att Israel & Obama lyckas starta ett kärnvapenkrig, då är det alltså acon som överlever attacken, inte de sammhällsviktiga personer & utrustning för att klara följderna av kriget, som bunkern var avsedd för.. och betalades för av skattepengar, utan acons servrar!?
    Alltså då samhället kollapsat av ett krig, så kan iaf fienden surfa, Hurra! alla VIP personer som skall hålla igång samhället har dock dukat under.

    En sak till.
    Är det Ingen som kan fråga Varifrån detta företag, som gick så dåligt, fått pengar ifrån att investera i detta millionjippo? Då det enda man äger är internetkunder? ..eller skall man säga ”ägde”?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Företagsidén att erbjuda förvaring, service och underhåll av företags servrar är innovativt. Att det dessutom sker under hög säkerhet är positivt. Jag hoppas också att det inte uppstår atombomber mm men att använda bergrum till denna verksamhet erbjuder förutsättningar för hög säkerhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.