Debatt om Nato!

I tisdags kväll var det stor debatt på Umeå universitet. Debatten handlade om Sverige och Nato. Jag hade förmånen att vara med i denna debatt och det blev en väldigt intressant debatt på många sätt. Nya moderaterna har tagit ställning och vi har ett stämmobeslut på att vi ska söka medlemskap i Nato när det finns ett brett parlamentariskt stöd och en bred folklig förankring. Just nu har vi inte det. Den senaste oppinionsundersökningen som transatlantictrend presenterade visar att oppinionen för ett medlemskap har ökat men det är fortfarande en majoritet emot. Vi har sedan tidigare ett nära samarbete med Nato där vi övar tillsammans och deltar även vid förfrågningar från Nato i vissa insatser. Min fundering är hur (S) ställer sig till ett medlemskap i Nato och hur de vid ett eventuellt regeringsskifte ska driva försvarpolitik. De andra oppositionspartierna har aviserat stora nerdragningar på försvarbudgeten och det är inte den utvecklingen som Sverige och svenskt försvar behöver.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Sverige är inte neutralt utan alliansfritt. Vi har haft ett samarbete med Nato i snart 20 år och det är definitivt inte samma Nato som under kalla kriget. Vi har sagt att ett medlemskap i Nato ska vara brett förankrat hos våra medborgare och ett brett parlamentariskt stöd ska även finnas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.