Högt uppsatt mål!

I går uppmärksammades våld i nära relationer särskilt stort tack vare att det är FN internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor. I Sverige anmäls varje dag 46 brott som kan härröras till våld mot kvinnor. Dessa siffror är skrämmande och det måste ske ett ännu större arbete för att vi ska komma tillrätta med våld mot kvinnor. FN:s mål är en nollvision som innebär att minska antalet brott som begås när det gäller våld mot kvinnor till noll. Det är ett högt uppsatt mål och för att nå dit krävs ett större samarbete mellan alla aktörer. Denna fråga har funnits med på agendan under lång tid och mycket har gjorts för att förbättra situationen för utsatta kvinnor och för att ge rättsväsendet bättre verktyg. Situationen ser olika ut i vårt land när det kommer till antalet uppklarade brott och det visar att det går att arbeta på olika sätt för att nå resultat.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.