Stort bakslag!

Vi lever i en globaliserad värld och det får vi tydliga bevis på varje dag. För någon vecka sedan annonserade Ukarinas premiärminister Janukovitj med tydlig stämma att landet nu avbrutit sina förhandlingar med EU om ett medlemskap och skulle inleda förhandlingar om en tullunion med Ryssland istället. Dett är ett stort bakslag för EU och den stabilitet som råder i området. Det finns ett långt gånget avtal med EU och Ukraina som förvisso inte är undertecknat men det finns tydliga avsikter från båda parter i fråga om frihandel. Detta avtal gäller inte längre. Frågan alla ställer sig nu om Ryssland kommer att fortsätta sin kampanj mot fler länder i det östliga partnerskapet om en tullunion.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.