Bildsättningen viktig!

I går deltog jag i ett stort seminarium som handlade om Kvinnor, fred och säkerhet. Det har varit ett tydligt fokus på detta område de senaste veckorna och jag tycker det finns anledning för fokusering eftersom det pågår ett stort arbete kring frågorna och det finns dessutom förbättringspotentialer. Sverige är en tydlig röst när det gäller mänskliga rättigheter och vi har stort förtroende kring dessa frågor. Det måste gälla även frågan om kvinnors deltagande i fredsprocesser och demokratiutveckling. Sverige jobbar på olika plan bland annat via EU, FN och Försvarsmakten och vår strategi är att uppdatera vår nuvarande handlingsplan för kvinnor, fred och säkerhet. Bildsättningen i ett sådant arbete är viktigt och det kan inte vara så att när FN skickar en delegation till Syrien för att mäkla fred så är skickar de en delegation utan en kvinna.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.