Skoldebatt!

Skolan är ett område som engagerar många. Vi har de senaste 15 åren sett en trend med ett sjunkande skolresultat och det är något som inte kan fortsätta. Alliansen har genomfört stora reformer i skolan och dessa ska förhoppningsvis kunna bryta denna trend.Att vända resultat tar tid . Att intresset för skolfrågor är stort var tydligt i går kväll när vi hade en debatt om skolfrågor på biblioteket i Umeå. Sju partier var närvarande och det blev en intressant debatt. Vi har en blocköverskridande överenskommelse i friskolekomittens rapport men det ville inte (MP) kännas vid. (V) fastnade i riskkapitalbolag vilket är lite trist när den stora debatten handlar om de drygt 85% elever som går i kommunal skola. Det finns mycket som är bra i vår svenska skola men vi måste lyfta fram de förbättringsområden som finns när det exempelvis gäller matematikkunskap och arbeta med dessa.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Leif

    Så otroligt roligt att det nu kommer fram att Alliansens skola är sämst av alla.

    Nu lär väl bloggarna på VK fyllas med bortförklaringar istället för att komma med åtgärder så det blir bättre. Så typiskt politiker.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Skola och utbildning är en väldigt viktig fråga. Att sitta och kasta bortförklaringar på varandra vinner ingen på. Tydligt är att trenden har varit på nedåtgående de sensate 15 åren så alla har ett ansvar att förändra till det bättre

  2. truthbe2old

    Tänk att vi lever i ett sådant förvridet och censurerat samhälle att vi (ni!) aldrig får reda på den egentliga sanningen till detta förfall.
    Men det finns forskare och vetenskapsmän i USA som förutspådde samma förfall i USA så tidigt som på 1960 talet, då Rosevelt införde –Tvångs Integrering– av invandrare med vita amerikaner (t.ex. cf. Putnam ”race and reason”).
    Det spelar ingen roll hur mycket pengar ni pumpar in i systemet, det kommer inte gå! försök att fatta det!, Ta lärdom av andras misstag och framförallt LYSSNA på vetenskapen isf liberalister som hävdar att ”vi är alla lika” och att det är vårat fel att det går dåligt för alla andra.
    Det går inte att blanda ihop folk på skolbänken, då störs båda två. För att få bukt med problemet och anpassa undervisningen måste man separera folkslagen. Endast då kan utbildningen förbättras och optimeras för allas bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.