Viktigt med folkhälsa!

Vad innebär välfärd i Sverige? Det är ett stort och brett område som innehåller många olika verksamheter. Ett av områdena inom vår välfärd är hälso-och sjukvård. Vi har i vårt land en bra hälso-och sjukvård och i dag har vi flera olika myndigheter som stöttar och granskar området. Från och med den 1 januari inrättas en ny myndighet för folkhälsofrågor som heter Folkhälsomyndigheten. Folkhälsomyndigheten tar över samtliga uppgifter som Statens folk-hälsoinstitut och Smittskyddsinstitutet i dag ansvarar för. Folkhälsomyndigheten tar även över Socialstyrelsens uppgifter inom exempelvis området folkhälsorapportering. Denna nya myndighet ska på ett mer överskådligt sätt arbeta med folkhälsa i vårt land vilket är positivt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Oberoende politisk bedömare

    Du pratar om behovet av folkhälsa? Vet du om att Moderaterna aktivt jobbar för att göra alkoholen mer tillgänglig i vårt samhälle? Det är alltså den substans, om än fullt laglig, som utan konkurrens skapar mest ohälsa i samhället.

    Hur går det ihop?

  2. Ulf Parde

    Ordet ”folkhälsa” har nästan något fascistiskt över sig då det – inte minst i förbudssverige – innebär en massa förbud som andra länder inte har.
    I stället för att utveckla folkhälsoinstitutet till en myndighet borde den avskaffas. Det räcker med socialstyrelsen. Både tobaks- och alkoholpolitik ska utgår från människors fria vilja i högre utsträckning än vad som är fallet i det förbudssverige som numera även moderaterna omfattar. Bl a har moderaterna infört en drakonisk sjöfyllerilag utan motstycket i något annat land!
    Det var helt fel att höja alkoholskatten i ett läge där vi inte har någon inflation. I Tyskland är ölskatten 80 öre och den höjs aldrig.
    Jag läste att de vinagenter som börjat med distribution tillsammans med hemsända matkassar kommer att vända sig till EU-domstolen när nu regeringen vill skärpa lagstiftningen – bra! Inte ens gårdsförsäljning av egenproducerd alkohol har ni lyckats införa.
    Från USA (Colorado) och Uruguay kommer spännande nyheter om legalisering av marijuana. Snart kanske förbudssverige står mer eller mindre ensamt med sin politik om ”nolltolerans”. Självklart innebär en legalisering fler användare. Men det är inget argument för att politiker ska ha rätt hindra människorna från att bestämma själva. Dessutom blir färre människor kriminella vilket är en större vinst.
    Kanske håller många ännu inte med mig om att vi ska legalisera mirujuana men många håller säkert med mig om kritiken mot förbudssverige, där moderaterna har svikit enormt i regeringsställning. Vad som skiljer moderaterna från kd, socialdemokraterna, folkpartiet och mp vet jag inte. Om man röstar på moderaterna är det enda säkra att Fredrik Reinfeldt kommer att svika sina löften (jfr frihet och världens håraste sjöfyllerilag).
    Din hyllning till folkhälsomyndigheten är bara en i mängden av all politisk korrekthet hos även moderaterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.