Partiledardebatt!

Det nya så kallade supervalåret drar igång på allvar och det inleds med en partiledardebatt i riksdagen. Skillnaden målas upp tydligt när det gäller hur vår Allians och oppositionen ser på behovet av en stabil och välskött ekonomi. Inom de områden där oppositionen presenterat sin politik framgår med tydlighet att de vill höja skatterna inom flera områden. Kommer höjda arbetsgivaravgifter för unga att göra det enklare för unga att komma in på arbetsmarknaden? Kommer höjda skatter på drivmedel, på fordon, på tung trafik göra det enklare för oss som bor på landsbygden att bo kvar? Sverige är beroende av att så många som möjligt arbetar och betalar skatt för att vi ska kunna fortsätta stärka vår välfärd. Oppositionen ser inte den kopplingen!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Oberoende politisk bedömare

    I ärlighetens namn var det inte mycket till debatt.
    Det alliansen och oppositionen har gemensamt är att ingen av partiledarna egentligen svarade på någon fråga. Alla svar blev avledande av föregående talares anförande samt en ny fråga som bollades tillbaka utan svar.
    Jag är såklart med på att du inte kan svara för oppositionens eller alliansens övriga partiledare, men varför tror just du att Fredrik Reinfeldt har så himla svårt för att svara på en enkel fråga från en politisk motståndare?

    Jag kommer ställa exakt samma fråga till samtliga av riksdagspartierna, kommer bli intressant att se vilka svar ni ger. Om ni ger något svar, eller även de blir av avledande karaktär.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Många av de frågor som ställs är av den karaktären att det inte går att svara ja eller nej utan det finns underliggande omständigheter som påverkar. Att i ett replikskifte på två minuter svara uttömmande på sådana frågor är inte helt enkelt.

      • Oberoende politisk bedömare

        Fast det du säger stämmer ju inte, för även i de fall där det var en direkt fråga så svarades det inte på frågan utan respektive partiledare, inklusive Fredrik Reinfeldt, valde att istället babbla på om något annat.

        Varför är det så svårt för er svenska politiker att svara på direkta frågor från politiska motståndare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.