Vad händer efter förhandlingarna?

Vi kan läsa varje dag i media om den fruktansvärda situation som råder i Syrien. Situationen förvärras dag för dag. Nio miljoner människor beräknas i dag vara i behov av humanitärt stöd. FN:s appell för humanitärt stöd till landet och regionen är den största någonsin. Våldet fortsätter och konsekvenserna för säkerheten i hela regionen är påtagliga. Det krävs en politisk lösning på konflikten och det krävs ett förstärkt engagemang för att lindra lidandet. Sverige kommer att finnas med runt bordet när förhandlingarna om ett slut på det snart tre år långa kriget äntligen inleds i Schweiz i nästa vecka. Sverige har också ett stort biståndsengagemang i den syriska krisen. Under 2013 bidrog vi med över 400 miljoner kronor, det är därför av stor betydelse att vi även under detta år fortsätter vårt stöd för att vi ska hindra död och lindra nöd. Det är viktigt att komma ihåg att biståndet endast är ett plåster på de djupa såren. Konflikten måste få en politisk lösning genom dialog och förhandlingar. Det är av högsta prioritet att kvinnor är delaktiga i utformningen av det nya Syrien. Det är det enda långsiktiga alternativet. Sverige kommer därför att satsa mer inom vårt bistånd på att kvinnor ska inkluderas

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Hassan

    Uttrycket ”vad var det vi sa” känns gammalt och förlegat, men passar in, då ni gör samma misstag om och om igen.
    I början av denna konflikt, så sa alla insatta (bla läkare utan gränser) att alla skadade ”rebeller” var talibaner från angränsande länder som vill störta assad för att han har ”fel” islamisk tro.
    Varför i H-vete stödjer då regeringen Reinfeldt dessa ”rebeller” med kommunikationsutrustning och 100-tals millioner av skattebetalarnas pengar? Varför hyllas Obama av densamme då han skickar dit sina bästa CIA operatörer för att ”hjälpa” rebellerna och den ”demokratiska processen i landet”, genom att troligen iscensätta en gasatack o skylla den på assad, för att få världen med sig?
    För de, till antalet få, personer som fattar vad detta går ut på blir man bara så less på att dessa muslimska terrorister får stöd av vilseledda västerlänska politiker, till att utföra sina illdåd på civilbefolkningen. Vad hade hännt om talibanerna inte fått stöd från oss eller usa? hur många människoliv hade inte kunna räddats?
    Det osar ”arabiska våren” om igen, något som nu visat sig inte vara så bra som Ni trodde från början, men Vi sa att det skulle bli så. Nu görs samma misstag igen i Syrien av de styrande i väst.
    Muslimer är inte intresserade av demokrati, förstår ni inte det? inte ens efter vad som hände med muslimska brödraskapets Mursi på Tahiiiiir torget?!
    Och lösningen på den humanitära missären är INTE att ge alla syrier som smugglas hit på illegala svenska pass (till priset av 8000 euro, som de tydligen lätt hostar upp), permanent uppehållstillstånd så fort de sätter sin fot här.. det är ren och skär Idioti! och folkmord på det svenska samhället! För mångkultur Fungerar INTE i något land på denna planet! så är det bara!
    .. När skall lidandet ta slut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.