Storuman på Grand

Förra veckan hade Storuman en halvdag under Västerbotten på Grand med seminarier där kommunen visade upp delar av sina verksamheter. Det var en intressant eftermiddag med varierat innehåll . Storumans folkhögskola berättade om sin musiklinje. De berättade också om de samarbete som skolan har med ett par företag i Örnsköldsvik där Idolkändisen Anders Bagge är en av aktörerna. Peter Berggren beskrev det virtuella sjukrummet i Slussfors och det visar på möjligheter i landsbygd. Storuman visade upp att det finns stora möjligheter i en liten kommun.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. lf

    Jag har fört en dialog med dig om valfriheten att välja vård och omsorg.Den dialogen är så trist att jag undrar om du inte vet vad du pratar om.
    Den gamle skogsarbetaren som känner att han inte orkar bo hemma.
    Jag har försökt att få dig att du skulle ge honom råd att välja.
    Då hänvisar du till en massa myndigheter.
    Vilket hån mot de gamla som byggt detta land.
    Nä Elisabet du står långt från verkligheten.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Valfrihet innebär att du kan välja till och välja bort, om du som skogsarbetare ska välja ett boende så erbjuds du de boenden som finns i din kommun och dessa erbjuds av den biståndshandläggare som har hand om dig. Det var du som ville att jag skulle peka på vilka myndigheter som ställde krav, jag har inte dragit upp dessa i mina inlägg. Min ingång i denna fråga är att jag tror på den egna människans fria vilja att bestämma och varför då inskränka valfrihet genom att överlåta viktiga beslut till stat och kommun. Är det så vi vill ha det att stat/kommun ska bestämma vad som är bäst för mig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.