Nya vägar för att förändra!

Ordning och reda i ekonomin är en förutsättning för att utveckling ska ske både i en kommun likaväl som i ett land. Det kan inte ha undgått någon att vi haft en svår finanskris och att Sverige har klarat sig betydligt bättre än många av länderna inom EU. Lycksele kommun har tyvärr inte klarat av att sköta den kommunla ekonomin på samma sätt som på det nationella planet. Vi har fått stora underskott presenterade år efter år och vi ser inte någon större ljusning. Att ta ansvar för ekonomin är att se möjligheter att förändra och tänka nytt. Vid kommunens senaste fullmäktige togs ett nytt ogenomtänkt beslut! Beslutet blev att kommunen skulle köpa en ny skogstraktor och tillsammans med den väghyvel som kommunen köpte för något år sedan är detta två tydliga bevis på den stora ovilja som finns av att se möjligheter för en entreprenör att utföra arbetet. Ska man kunna se en förändring av det ekonomiska läget i Lycksele måste man våga tänka nytt och inte fastna i gamla hjulspår. Det behövs nya vägar för att förändra!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  1. Oberoende politisk bedömare

    Det kanske bedömdes vara billigare för kommunen att köpa in maskinerna själva istället för att anlita en extern entreprenör?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Då vill jag gärna se dessa beräkningar. De som tidigare visats har definitvt inte visat på det

      • Oberoende politisk bedömare

        Det var bara en frågeställning. I många fall går det ideologiska före verkligheten inom svensk politik nämligen. Vänstern ser bara kommuinalisering som lösning, högern ser bara privatisering som lösning. Inget av de är egentligen rätt väg att gå.
        Varför fastnar så många politikers ögon inom sina ideologiska skygglappar?

        • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

          Jag tror inte på att privatisera för privatiseringens skull. Jag tror på ett öppet sinne där man ser möjligheter. På en rak fråga om att se andra möjligheter till kommunfullmäktiges ordförande i Lycksele så kommer svaret att hon har lovat ”sina väljare” att inte sälja ut kommunalverksamhet.I min värld är det inte att se möjligheter utan att stänga dörrar!

          • Oberoende Politisk Bedömare

            Men om hon har lovat sina väljare att inte göra en viss sak så är det väl bra att hon vågar stå fast vid det? Och har hon lovat sina väljare det så är det ju även ett bevis på att Lyckseleborna anser att det är en vettigare väg att gå jämfört med den politik som Moderaterna för.

            Eller menar du att vi ska gå mot en politik där man lovar sina väljare en sak i valrörelsen och sen gör tvärt om? Eller menar du att vi ska sätta demokratin ur spel ?

            Nä du, det här var ett väldigt konstigt svar från din sida.

          • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

            Det handlar om att hitta nya vägar att styra en kommun som visar ett stort ekonomisk underskott. Det går inte att fortsätta i samma hjulspår och samtidigt förvänta sig förändring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.