Vi behöver ett starkt samarbete!

Det var debatt om EU kommissionens program för 2014 i kammaren. På papperet kanske inte den mest spännande debatten och det var inte heller någon riktig spänst i debatten även om skiljelinjerna framstod tydligt. Det finns EU-kritiska partier och direkta EU motsåndare. Det var med stor tydlighet som denna skillnad beskrevs i debatten. Vänsterpartiet och Miljöpartiet är EU kritiska medans den stora skiljelinjen tydligt deklarerades av Sverigedemokraterna som deklarerade sin politiska ställning att isolera Sverige. Ett litet land med 9,6 miljoner innevånare som vi är i Sverige är starkt beroende av att samarbeta, av att kunna exportera och att göra det enkelt för alla att kunna studera och arbeta i Europa. Jag kan inte se en framtid där Sverige stänger gränserna och säger nej till fortsatt samarbete med andra länder.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Johannes

    Alltså hur är det med uppfattningsförmågan egentligen? jag blir väldigt fundersam då du som politiker missförstår ett sådant klart budskap???
    Det är nästan som att jag misstänker att du är förblindad av hat så du missar hela poängen?!

    Jag vet inte om du levde i sverige för sisådär 30 år sedan, eller om du haft föräldrar som levt och frodats i Sverige innan dess..
    Alltså man kan mycket väl ha ett sammarbete, exportera, studera osv UTAN att bli slav under ett nytt CCCR!
    Hur tänker du egnetligen? Är Norge utrotningshotat bara för att de inte är med i EU?

    Sluta upp med sådan här skitkastning av svenska väljare, som insett sveriges unika position genom tiderna, och vill ha den kvar.
    Det är så uppenbart med moderat politik att den underminerar Sverige och skapar klyftsamhälle samt politiskt kaos. Allt i ert syfte att skaffa billig arbetskraft!
    Var det bara ett missförstånd från din sida, att du trodde att SD ville dra på en SverigeKondom, så ber jag om ursäkt och uppmanar till bättre uppmärksamhet i riksdagen nästa gång!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Sverige är beroende av EU av många skäl. Att Norge valt att stå utanför EU innebär inte att de klarar sig själv utan samarbete. Norge som icke EU medlemsland har skrivt under en rad EES avtal vilket innebär att gällande EU lagstiftning gäller även för Norge. Om du lyssnar på vad (SD) har för politik så anser de att inom många områden så klarar Sverige sig på egen hand utan EU och andra samrbetspartner. Tack vare vårt EU inträde så är det betydligt enklare att bo, arbeta och studera i ett annat EU land, det är även enklare att driva handel inom EU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.