Det är märkligt!

Jag har under helgen följt mediarapporteringen om den stora valkonferens som LO hade i slutet av förra veckan. Här avslöjade LO att de skulle stötta den socialdemokratiska valkampanjen med 70 miljoner kronor. Detta beslut innebar att flera underorganisationer visade sitt missnöja och meddelade att de inte tyckte detta var i sin ordning. Jag tycker det är märkligt att en fackförening lanserar en valplattform baserat på stora utgiftsposter. En fackförening presenterar en höjning av bidragen och anser att vi ska erbjuda svenska medborgare arbetstillfällen innnan vi söker oss utanför Sveriges gränser. Det är positivt att LO nu tydligt deklarerar att det stöttar det socialdemokratiska partiet med stora summor pengar men är alla medlemmar lika nöjda över detta beslut? Inom LO säger man att 52% av medlemmarna röstar på (S). Det är alltså 52% av de som går och röstar. De övriga medlemmarna inom LO har ingen talan om vilket parti de vill stötta under de kommande valåret.Jag har förståelse att det råder irritation i de fackliga leden över att medlemmar som inte röstar på (S) med sin medlemsavgift måste stötta ett parti de inte sympatiserar med.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

  1. Leif

    Tror inte 50% av dom som jobbar på Max röster på rikemanspartiet Moderaterna. trots det kräver deras chef att dom skall rösta på Alliansen. Om ni, detta gäller båda sidor, inte hade en sån förbannad dubbelmoral så skulle man inte tycka så illa om er. Men nu gör ni ju så hela tiden.

    Inte undra på att man litar mer på en knarkare på Vasaplan än en politiker

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Varför ska en fackförening driva valkampanj med egen plattform som fokuserar på bidrag? Varför ska en fackförening använda medlemsavgifter till en valkampanj som inte alla medlemmar stöttar? MAX vd informerade sina medarbetare om vad förändrad politik skulle innebära, han krävde inte att de skulle rösta på ett speciellt parti. Har du läst om den fackliga förtroendevalda som fick sparken från LO eftersom hon hade liberala åsikter. Det innebär att fackföreningarna bara är till för (S) eller hur ska man tolka det?

  2. Oberoende Politisk Bedömare

    Det är ju på samma sätt med Svenskt Näringsliv som på många sätt stödjer Moderaternas kampanjer i varje val.

    Varför ska det vara okej att ni inom M tar emot olika former av kampanjstöd medan det inte ska vara okej att S gör det?

    Dubbelmoral?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Min fundering var om en fackförening ska driva valkampanj med budgetdrivande förslag till förändring. LO har alltid sponsrat (S) men inte tidigre deklarerat detta så tydligt som de gjort nu!

      • Oberoende politisk bedömare

        Och min fundering var hur det kommer sig att Allianspolitiker ofta kritiserar LOs arbete med sitt politiska organ men inte säger någonting om samarbetet mellan SN och Alliansen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.