Positivt trendbrott!

Nya siffror från Statistiska Centralbyrån visar på ett intressant trendbrott. För första gången på flera år flyttar nu fler till än från glesbygden. De svenska glesbygdskommunerna har avfolkats under flera decennier. Även under förra året minskade antalet invånare. Anledningen till att glesbygdskommunerna ändå totalt sett har en negativ befolknings¬utveckling är att det föds färre personer än det dör. En av orsakerna till att fler flyttar till glesbygden är att många personer kommer dit från andra länder. Förutom en stor flyktinginvandring handlar det, enligt kommunerna, om personer som har flyttat dit från Tyskland och Nederländerna. Att dra stora växlar på dessa siffror är lite väl tidigt men jag tycker det var ett positivt trendbrott.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.