Ett intressant möte med Bill Gates!

I går besökte Bill Gates Sverige. Jag och några av mina kollegor i utrikesutskottet fick träffa honom och diskutera frågor kring de utmaningar vi ser runt om i världen. Bill Gates berättade om det arbete som han och hans fru Melinda gör i Bill and Melinda Gates foundation och varför de började intressera sig för humanitärt bistånd och hälsofrågor. Bill Gates såg en artikel i media som handlade om att vatten var ett gift för många barn i utsatta områden och här väcktes engagemanget att erbjuda barnen vaccin mot den vanliga diarre sjukdomen som går att behandla. Bill and Melinda Gates foundation var också tidigt ute och pratde om behovet av preventivmedel och familjeplanering och att det är starkt sammankopplat med ett samhälle som arbetar med fattigdomsbekämpning. Bill Gates lyfte fram Sverige som ett föredömme inom många områden eftersom vi har en stark röst när det gäller olika biståndsprojekt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. "Dosan"

    Dumheter. Varför han började med välgörenhet har ingenting att göra med hans eventuella intresse för hjälp. Det har helt och hållet att göra med att han vill skapa skattelättnader för sig själv. Det han skänker till välgörenhet är mindre än 1% av hans personliga förmögenhet men det skapar massiva skattelättnader för honom.

  2. truthbe2old

    Har man sett dokumentären ”Pirates of silicon Valley” så förstår man vilken människa detta är, han fullkomligt slaktar sina fiender för att ”äga allt”, en riktig tävlingsdjävul så att säga.
    Och nu har han insett att han vill ha fredspris innan han dör och låssas tackla problemet med t.ex. malaria.
    Men det är bara blodspengar. Han har med sitt monopolsätt satt stopp för otaliga innovationer och satt många bolag, dvs privatpersoner, i KK.
    En synnerligen ovanlig ”Nörd” ..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.