Viktigt med ett första jobb!

I går besökte jag en rad intressanta företag i Umeå . Ett av föetagen är Umiren,ett företag med snart 20 år i branschen. De driver ett städföretag som erbjuder både företagsstäd och hemstäd. Sammanlagt har företaget över 70 medarbetare och medelåldern är låg. Det är många ungdomar som får sitt första arbetstillsfälle på Umiren. Det är en betydelsefull inkörsport in på arbetsmarknaden och viktigt när nästa jobb ska sökas att ha ett tidigare arbete att referera till.
Umiren lägger ofta anbud på uppdrag och lagen om offentlig upphandling är snårig och lämnar stort tolkningsutrymme. Uppföljningsansvaret från den verksamhet som lägger ut ett anbud är stort och följs inte alltid upp som det ska.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.