Jobb växer inte fram utan konkret politik!

Nya siffror har precis presenterats och de visar att sysselsättningsgraden i Sverige för personer i åldern 20-64 år är högst i hela EU. 250 000 jobb är inte en slump utan ett resultat av en konkret jobbpolitik. Socialdemokraterna försöker sätta bilden av att den ökade sysselsättningen endast beror på att befolkningen har ökat. Detta är helt fel! Det finns inget likhetstecken mellan att jobben blir fler och att befolkningen växer. Sverige har haft en befolkningstillväxt på drygt 400 000 under perioden 2006-2013. Under samma period har 250 000 fler fått ett jobb att gå till-trots djup finanskris. Vi kan jämföra med den förra finanskrisen i Sverie på 90-talet då den svenska befolkningen ökade med 220 000 samtidigt som över 500 000 jobb försvann. Runt om i Europa ser vi exempel på hur jobben inte blir fler bara för att man har en stark befolkningstillväxt. Nederländerna har precis som Sverige haft en befolkningstillväxt på drygt 400 000 personer och Spanien med 500 000 sedan 2006. I Nederländerna har sysselsättningen minskat med 90 000 personer och i Spanien har sysselsättningen minskat med närmare tre miljoner. Att Socialdemokraterna tror att det räcker med en ökad befolkning för att få fler jobb visar att de inte förstått hur jobben växer fram.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.