Ökad trygghet!

Alliansens partiledare skriver idag på DN debatt om ny brottsrubricering för bostadsinbrott.
Under förra året polisanmäldes ungefär 21.000 bostadsinbrott i Sverige. Det är det brott som flest svenskar oroar sig för. Kanske särskilt nu när vi närmar oss semestertider, då många hus och lägenheter runt om i landet står tomma. Ett inbrott där förövaren inte stjäl något av värde leder ofta inte till de straff man förväntar sig. Med den nya brottsrubriceringen så vill Alliansen att straffet ska stå i bättre proportion till brottets allvar och till den kränkning som det innebär för brottsoffren. Enligt trygghetsundersökningar som görs så är Västerbotten det län i Sverige där människor känner sig tryggast. Jag läste en undersökning som Brottsförebyggande rådet hade gjort och den visar att andelen som uppger att de utsatts för brott minskat de senaste åren – från 26 procent år 2005, till 22 procent år 2012. Det är en mycket bra utveckling och den kan fortsätta sjunka.

Läs hela artikeln här: http://www.dn.se/debatt/vi-vill-oka-tryggheten-och-skarpa-straffen-for-inbrott/

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.