Fortsätter att lova allt till alla!

Jag läser i media och på olika inlägg i sociala medier om hur Stefan Löfven (S) lovar att den sk. Pensionärsskatten ska tas bort. Ett utspel som jag inte kan låta bli att reflektera över. Den pensionsöverenskommelse vi har idag är en blocköverskridande sådan och har funnits under många år. Det är ett komplicerat system med olika mekanismer som styrs av olika faktorer i vårt omvärld. Det som är den starkaste faktorn är hur många av oss som arbetar och betalar skatt. Alliansregeringen har under våra snart 8 år vid makten sänkt skatten för nästa alla pensionärer med minst 500 kronor i månaden. Nu är det stora rubriker när Stefan Löfven går ut och lovar 70 kronor i sänkt skatt och det är dessutom ett helt ofinansierat löfte. Det är enkelt att lova allt till alla om man sedan inte kan uppfylla löften på grund av att det inte finns pengar till det. Jag tycker det är bra att vi har sänkt skatten för pensionärer och att jämna ut den skillnad som råder i skattesatser är ett område som måste prioriteras. Inför de kommande åren ser den ekonomiska situationen bättre ut vilket kommer att leda till höjda pensioner.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.