Jobben kommer inte per automatik!

Almedals veckan är avslutad för detta år. En intensiv vecka med otroligt mycket politik, debatt och kampanjande. Politiska utspel har ställt emot varandra men en sak är säker. Ska Sverige fortsätta utvecklas och förbli en stark nation krävs det en stabil ekonomi och en fortsatt positiv utveckling på arbetsmarknaden. Jobben måste bli fler och komma fler till del. Ett jobb är så mycket mer än att bara stå på egna ben och försörja sig själv, det handlar om bekräftelse och att befinna sig i ett sammanhang. Nya Moderaterna och Alliansregeringen har varit tydlig med att jobben måste bli fler, men de kommer inte per automatik. Det är fortfarande inte vi som politiker som skapar jobben utan det kommer av att vi kan förenkla för företag att anställa. Det kommer inte att bli fler jobb genom att vi höjer avgifter, skatter och försvårar för företag som den röd/gröna oppositionen tror!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Alliansregeringens politik har inneburit att över 250 000 fler har ett jobb att gå till. Vi har ungdomarbetslöshets siffror där alla ungdommar från 15-24 år ingår, oavsett om de studerar eller söker ett deltidsjobb. Vi ser utmaningarna att få fler ungdomar in på arbetsmarkanden därför har regeringen infört en rad olika reformer. Sänkt arbetsgivaravgift för unga samt sänkt restaurangmoms har exempelvis skapat drygt 10 000 nya jobb främst till unga. Med en röd/grön regering kommer ddessa jobb att försvinna och vi kommer att se betydligt fler unga arbetslösa.

  1. Rubin Söderlund

    Enligt vad jag förstod så kom jobben enligt er bara tillräckligt många sökte dom. Ser jag en förändring i moderaternas politik? Är det skatterna som är problemet, och byråkratin? Varför har ni inte fixat detta under de år som ni suttit i makten?
    Rubin.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Politiker skapar inte arbetstillfällen, de skapas av företag! Jag som politiker kan underlätta för företagnde genom att regelförenkla och se till att förutsättningarna är så bra det bara går. Om du jämför Sveriges utvecking med vårt grannland Danmark kan du se att Danmark och Sverige båda har ökat sin befolkning under den finansiella krisen. Däremot har antalet arbetstillfällen minskat i Danmark medan de har ökat med 250 000 i Sverige. Jobben kommer inte per automatik. Vi behöver en politik som underlättar detta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.