Kortare handläggningstider!

Vi ser idag i Sverige en arbetsmarknad där vi inom många sektorer saknar personer med rätt kompetens. Nya Moderaterna och Alliansregeringen har därför gett Migrationsverket ett uppdrag att korta ned handläggningstiderna av arbetstillstånd.
Detta för att snabbväxande företag inte ska stanna i utveckling när de snabbt behöver anställa nya medarbetade med rätt kompetens. Vi ser idag många högutbildade personer som väljer att flytta till Sverige och fastnar i långa administrativa processer för att översätta betyg och tidigare arbetslivserfarenhet. I förlängningen innebär det fler jobb och en ekonomi som växer. En positiv utveckling av Sverige

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

7 kommentarer

  1. nisse

    De måste vara bättre å se till att våra egna får jobb i stället istället för å ge bort dom till nå annat.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Hur ser vår arbetsmarknad ut? Vi har en stor brist inom vissa kompetenser och då är det bra att vi kan få människor med rätt kompetens från andra länder att flytta hit.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Sverige utbildar de som har intresse att söka en utbildning, vi gör inte skillnad på nationalitet.

  2. Landet Absurdistan

    Sverige är ett högutvecklat I land som skriker efter HÖG kompetens. Detta kommer du ALDRIG att få från den nuvarande invandringen.
    Det är inga hjärnkirurger och ingenjörer som kommer hit, så är det bara!.
    Och kallar de sig ”ingenjörer” så kan man ju undra vilken utbildning och erfarenhet de har i en jordgrotta i pakistan utbildad på Alquida University i demolering.
    Detta är fakta och ju förr ni fattar detta ju förr kan problemet korrigeras!

    Öppna ögonen för f-n! vore de så otroligt enteprenörsbenägna som dina kollegor påstår att de är så skulle nya företag ploppa upp i vansinne! Men istället blir det bara Pizzerior och på senare tid även ”assistans företag” & fuskbyggare. Alla brancher som det går att svartjobba i.
    Ännu ett tecken på grav okunnighet från de styrandes sida angående, framförallt deras religion, då det enligt Islam är förbjudet att betala Skatt.
    Skulle Lyckseles alla pizzerior betala skatt så skulle vi kanske ha råd att ha på lyset & skotta på vintern. Vi behöver inte fler pizzerior i denna stad! eller i detta land! FATTA!

    Och en annan sak, de som nu påstår sig vara ”högutbildade” i likhet med Sveriges (fd) standard. Är de verkligen de som behöver hjälp?
    Den fattiga Majoriteten, utan företag, som inte har råd att betala SMUGGELresan på över 250000 sek, vore det inte bättre att hjälpa dessa på plats?
    Hur tänker ni då ni ”hjälper” EN rik företagare som ni hoppas skall få sveriges ekonomi på fötter (men som ändå inte får jobb) istället för att hjälpa 10 tusentals människor på plats?
    Klassisk Moderatpolitik som skjuter sig själv i fötterna och svenska folket i huvudet!.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Arbetskraftsinvandring är något vi har varit i behov av sedan snart 50 år tillbaka. Det är många högutbildade som väljer att flytta till Sverige och det tycker jag är positivt. Det är stor skillnad på kvotflyktingar som Sverige tar emot via FN organet UNHCR, de som kommer som asylsökande och de som arbetskraftsinvandrar.

      • Isa

        Hej. Jag undrar isåfall hur M motverkar arbetskraftsinvandring. Eller vet ni inte om det?

        Tänk då efter. Det är en superenkel ekvation.

        Min sambo är framgångsrik inom film, regi och produktion i USA. För att få arbetstillstånd i Sverige krävs att arbetet finns utannonserat på Arbetsförmedlingen/Eures. Dock så finns endast jobb inom restaurang och vård där – redan då kastar ni bort ett stort antal arbetslystna utländska personer.

        Ni stödjer fruktansvärda regler i Ulänningsförodningen. vill nu införa försörjningskrav. Min sambo har fått jobb i Sverige men eftersom vi är ett par och vi inte vill att han ska vara tvungen att krångla med at söka nya arbetstillstånd för varje yrke, sökte han om uppehållstillstånd på grund av anknytning. Väntetiden i juni då vi sökte var 4-6 månader. Nu är den 12-21 månader. Han har jobb här men får inte komma hit på grund av, trots 12-21 månader lång väntetid, är det inte möjligt att komma hit och arbeta under tiden.

        Dessutom vill ni införa försörjningskrav. Jag som läkarstuderande med 2,5 år innan legitimation måste alltså försörja min sambo som vill komma hit på grund av anknytning? Förstår du det orimliga? Min sambo hat 5 års utbildning i USA och har redan blivit erbjuden 5 jobb – ändå kräver ni att personen i Sverige ska försörja den ankommande? Det är det orimligaste jag hört…….. Personer som vill komma hit och jobba ska väl få försörja sig själv? Att ha ett krav om at man måste, inom en tid, försörja sig själv, är ju mer rimligt än att kräva att bara för att jag är svensk ska jag försörja min sambo? När väntetiden är 12-21 månader hinner dessutom situation ändras – kanske blir man gravid? byter jobb? blir arbetslös. Mycket kan hända. Det är HELT orimliga krav ni ställer på MV – kortare handläggninsgtid men samtidigt orimligt mycket fokus på asylprocessen. Det finns ca 50 000 svenskar som har arbetslystna sambo som ALDRIG kommer leva på bidrag och som vill komma till Sverige.

        Ni motarbetar detta. Istället fokuserar ni på asyl till 100% och att de med asyl ska få ta hit sin familj till 100%. Svenskars partners som vill komma hit och JOBBA och dessutom BO med svenskar kan knappas vara en del av det ekonomiska och platsbristmässiga problem som Sverige nu står inför i och med flyktingkrisen. Stolt över att Sverige vill ta hit människor i nöd! Men skäms över att det ska ske på bekostnad av en minoritet svenskar som vill ha hit sina utländska partners, som i majoriteten av fallen vill arbeta – de har ju inte rätt till bidrag i och med att de är anhöriginvandrare.

        Tänk om, tänk rätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.