Bekämpa hatbrott!

Sverige är ett fantastiskt land. Här får människor förutsättningar och möjligheter att skapa ett gott liv åt sig själva och andra. För de flesta av oss är det självklart att leva med och älska vem man vill, och Sverige sticker ut som ett föregångsland vad gäller hbtq-frågor, men det finns mer att göra för att alla människor ska kunna leva i frihet och öppenhet. Nu ser vi hur länder världen över, som Ryssland, Uganda, Nigeria och Sudan, stiftar lagar som bestraffar och kränker människor på grund av deras sexuella läggning. I dag finns det 77 länder i världen där homosexuella relationer är förbjudna . I ytterligare fem länder är homosexualitet belagt med dödsstraff. I USA gör man tvärtom. Ett förslag har lagts fram till den amerikanska kongressen där man vill inrätta en strategi för att förhindra och bekämpa hatbrott mot hbtq personer .Det är det särskilt viktigt att vi står upp för hbtq-personers rättigheter – både här hemma och i världen. Sverige är och ska fortsätta vara ett föregångsland på det här området.
Fredrik Reinfeldt och Olof Lavesson skriver om hbtq personer rättigheter . Läs artikeln här: http://www.dn.se/debatt/m-kommuner-ska-ga-fore-i-arbetet-for-hbtq-rattigheter/

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.