Väcker oroande frågor !

Mitt i brinnande valkampanj släpper Stefan Löfven (S) beskedet att de vill regera tillsammans med Vänsterpartiet. Ett sådant samarbete kommer att innebära en grov vänstersväng i vårt land. Vi kommer att få en regering som vill förbjuda alla alternativa driftsformer inom vård, skola och omsorg och vi kommer att få se en återgång till allt fler i bidrag? Vi Kommer att se sex timmars arbetsdag och en minskning av våra skatteintäkter med dryga 400 miljarder. Vi kommer att se stora skattehöjningar för att finansiera alla nya bidragsformer? Sverige behöver inte en tillbakagång i vår utveckling utan tvärtom, nu måste vi fortsätta en satsning för fler i jobb för att stärka upp vår gemensamma välfärd, inte ett vänster experiment.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Alliansen har inte regerat eller har planer att regera tillsammans med SD. Att ta Svetige tillbaka i utveckling med en stark vänsterpolitik är inte den fortsatta utveckling Sverige behöver.

 1. Marianne R Johansson

  Sverige kan knappast gå mer bakåt i utvecklingen än med konservativa Moderater i spetsen! Ni är ju, och har ju alltid varit rädda för utveckling för arbetarna! ”Nej till allmän rösträtt, nej till 8-timmars arbetsdag, nej till kvinnlig rösträtt, nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige, nej till sjukkassa, nej till A-kassa, nej till folkskolereform, nej till 2 veckors semester….Listan kan göras lång! Allt detta har utvecklat Sverige!
  Och ja, om man hör på Reinfeldt, och hans intention att fälla en rödgrön minoritets regering, så måste man ju fråga vilka han tänker göra det tillsammans med? SD, som redan nu röstar med er i nio fall av tio!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Intressant att du refererar till reformer som inträffat 100 år sedan. Hur såg den röda politiken ut för 100 år sedan ? Det har hänt mycket sedan dess. Politikutvecklingen har varit stor. Jag hoppas du läst alla rapporter och undersökningar som finns av hur Sverige har utvecklats och vad svenskar anser om den utveckling som Sverige haft . Din nidbild av Sverige stämmer inte.

 2. lf

  Jag ställer bara en enkel fråga till dig ,tycker du att företag skall tjäna på gamla och sjuka?
  Jag förstår att du kommer med konstlade förklaringar.
  Varför säger du inte som så,vi skall utveckla den offentliga vården så att vi blir bäst.
  Inget vinstintresse,alla får den bästa vården.
  Men jag förstår dilemmat,alla kan inte få det med ert system.Det var väl heller inte meningen.
  Jag minns din kommentar om den 85 årige skogsarbetaren som var osäker på var han fick den bästa vården.
  Han kunde kontakta socialdepartementet för att skaffa broschyrer.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Varför har inte den offentliga vården utvecklats till att bli bäst? Svaret på den frågan är att det har inte funnits någon konkurrens eller incitament att förändras. Vad är problemet med att vi tillåts välja? Vad är det som säger att kommunen vet vad som är bäst för alla medborgare? Ditt sista påstående är direkt felaktigt! Det fungerar så i alla kommuner att när ett behov av hemtjänst uppkommer så anvisar Socialtjänsten hemtjänst. Information om hemtjänst får alla behövande via en broschyr från Socialtjänsten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.