Vi svävar i stor ovisshet!

Efter att valresultatet stod klart sent söndag kväll uppstod en underlig känsla hos många. Alla partier utom SD förlorade valet. Vad händer nu? En stor osäkerhet spred sig över hur Sverige ska fortsätta att styras. Omvärlden reagerar också på valresultatet och vilket visar sig olika vis. Sveriges talman i Riksdagen ska nu försöka hitta ett regeringsalternativ som har störst möjlighet att bilda regering. Hur denna regering sedan ska kunna driva igenom sin budget återstår att se. Det är ett otroligt komplicerat läge. Jag blir också orolig när ryska företrädare tycker det är bra att (S) kan bli det parti som bildar regering då de ser en mer Rysslandsvänlig hållning från (S) än från Alliansregeringen. Sverige behöver en stabil regering för att kunna fortsätta driva aggresiv politik för vår fortsatta utveckling.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

 1. Gandalfdenvite

  Nu när fascismen är det tredje största partiet i Sverige så måste vi nog inse att blockpolitiken måste ersättas med traditionell partipolitik där väljarna röstar på det parti som bäst överensstämmer med sin värderingar, medan partierna först efter valet förhandlar fram en regeringsduglig majoritet som inte är beroende av fascisterna! Denna majoritet kan ibland vara ledd av Moderaterna, om de är största högerparti, men ibland så kan det vara Socialdemokraterna som leder en mittenregering! De stora vinnarna är då C o Fp som har stora chans att ingå i en regering oavsett om den leds av S eller M!

 2. Singo

  ”Jag blir också orolig när ryska företrädare tycker det är bra att (S) kan bli det parti som bildar regering då de ser en mer Rysslandsvänlig hållning från (S) än från Alliansregeringen”
  … Det var då låg smutskastning, försöker hela tiden mellan olika partier. så less att folk inte bara kan sammarbeta
  // Röstat både blått och rött

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag lyssnar av de rapporter sopm kommer och en av dom var tydliga med att ryska företrädare ser hoppfullt på en (S) ledd regering. Jag tycker inte att det är något posiitvt med tanke på hur Ryssland agerar just nu.

 3. Marianne R Johansson

  Surt sa räven om rönnbären! Du vet och alla andra vet att Sverige aldrig kommer att gå ut och stöda Putin! Vad värre är att Alliansens politik drivit på Sverigedemokraterna i vårt eget land, DET är någonting att oroa sig för!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Ja det är en tuff situation vi står inför just nu och det är något som alla partier måsta ta ansvar för. Du gör det väldigt enkelt att ge Alliansregeringen skulden för vad övriga partier inte heller tagit ansvar för. Vi har det allt för bra i Sverige att vi missat den stora finanskris som drabbat resten av världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.