Utveckling inte konservering!

Det är skillnad att driva politik på lokal nivå jämfört med nationell nivå. Lokalpolitik handlar med om att vara pragmatisk och se vad som är bäst för den egna kommunen och mindre om partipolitik. Det handlar om att sätta ihop det bästa laget med personer som har visioner för att utveckla sin egen kommun och som kan bidra med nya ideer för att lösa de utmaningar som finns. Om jag ska landa i min egen hemkommun Lycksele så ställer jag mig frågan. Socialdemokraterna är efter förra veckans valresultat mindre än Alliansen. Trots detta uppenbara faktum så presenterar (S) sina förslag till ordförande poster i styrelser och nämnder. Är inte detta att ta politiken förgivet? Som grädden på moset så har man valt att behålla sittande ordförande i Servicenämnden trots att denna politiker inte finns med på den egna listan till kommunfullmäktige. Man tänker sig alltså ha en ordförande i en nämnd som inte sitter i kommunfullmäktige. Politik handlar om utveckling inte att konservera.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

 1. Roger

  Man kan väl inte gå till val som olika partier och sen efter valet räkna resultaten som en Allians. Slå ihop era pluttpartier så ni står på samma lista så löser ni ju problemet !.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Hur har Sverige styrts de senaste åtta åren? Av en Allians! Vi har gått till val som enskilda partier med samma liknande värdegrund och liknande vallöften för utveckling av kommunen. Vi har även varit tydliga med att vi är en Allians i Lycksele!

 2. Roger

  Styrts vet jag inte men blockpolitiken känns ännu mera oseriös i lokalpolitiken. Slå ihop Pluttpartierna om ni ska räknas som 1.

  Sen när det gäller att förhandla bort kärnfrågor så borde det väl gälla Alliansens partier också !.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Håller med dig om att när det kommer till lokalpolitik gäller det att forma det bästa laget och se till kommunens bästa .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.