….mer än tusen ord!

Ibland säger en bild mer än tusen ord. Jag läser analys efter analys om det svenska valresultatet och om att svenska folket vill ha förändring och därför har man röstat fram en rödgrön politik för Sverige. Jag kan inte låta bli att fundera över vilken slags förändring som det svenska folket vill ha? Jag tror att en stabil och långsiktig politik är bra för Sverige, i en värld som blir allt mer orolig är det ännu viktigare med stabil politik. Jag kan inte låta bli att vara lite nyfiken på vilken slags politik som Stefan Löfven och hans partivänner ska förhandla fram, det kommer att bli en rad eftergifter på redan uppställda krav och det kommer att ge en politik utan starka reformer och långsiktighet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

11 kommentarer

 1. nisse

  Har du svårt å att förstå vi människor vill ha de bättre vi vill kunna andas igen de enda du har gjort efter valet är å hänga ut alla andra partierna vi människor har levt med piskrapp dom sista åtta åren ta å leta dig ett jobb nu å gör rätt för dig.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Återigen gör du dig till talesperson för 9,6 miljoner innevånare i Sverige. Om du istället skulle kunna vara så ärlig och tala om vad du själv tycker och tänker istället för att måla en svart och helt felaktig bild av verkligheten.

 2. lf

  Du får nog ta och lugna ned dig en aning.Svenska folket har sagt sitt.Va inte en dålig förlorare.
  Svenska folket vill ha lugn och stabil utveckling, där solidaritet är ledstjärnan och där vi inte säljer ut välfärden.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tycker det är intressant att höra hur Stefan Löfven uttrycker sin valseger. I detta val finns bara en segrare och det är SD, alla andra partier är tyvärr förlorare. Solidaritet får vi inte av att staten blir monopolutförare på allt utan vi behöver konkurrens för att fortsätta utvecklas.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Det är rätt tydligt att vi förlorade valet, min ingång är att det s.k tydliga ställningstagande från svenska folket inte finns till förmån för de rödgröna utan helt och hållet är en röst för SD:s politik. Resultatet för de rödgröna är identiskt valet 2010 som valet 2014, det är ingen tydlig vinst för de rödgröna!

     • lf

      Jag har tyckt att du har varit en frisk fläkt i politiken men du måste erkänna att du är en dålig förlorare.
      Menar du på allvar att socialdemokraterna har bidragit till SD s valresultat.
      Nu får du nog förklara dig för svenska folket.

     • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag tror att du måste läsa mitt inlägg en gång till

 3. nisse

  Hur kan du säga att jag målar en svart bild bara för att jag med många andra vill ha ett bättre liv och kunda andas igen.

 4. Louise

  Jag håller inte med moderaterna i deras politik och tycker inte det har varit bra med vissa av dom förändringar som har skett i deras styre men… Jag är mer orolig inför dessa fyra år än vad jag har varit tidigare för som sagt det finns ingen annan vinnare i detta val än SD. Jag tror inte heller att Löfven kommer styra så bra i dessa fyra år med tanke på hur det har sett ut för honom att bilda en regering. Trodde inte jag skulle säga detta men moderaterna skulle ha fått fortsätta…

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag håller med dig om att allt inte blivit bra under Alliansens styre, det finns områden där vi skulle behövt ta ett steg tillbaka och styra om. När man gör förändringar inom olika områden är det en tuff uppgift att få det rätt på en gång, så det måste erkännas att det finns förbättringsområden även om jag tycker att vi gjort många bra förändringar som tydligt visar att vi genomgått en stor finanskris utan märkbar påvetrkan. Se hur andra länder ökat sin arbetslöshet och tappat i ekonomin medan Sverige gjort precis tvärtom. I ett svårt läge som Sverige befinner sig i nu så behöver vi en stark och tydlig regering som kan styra. Jag tror inte att Stefan Löfven kommer att fixa detta då han måste förhandla med både MP och V som inte delar hans politik. Trots det har de inte egen majorietet utan måste lita på ytterligare partiers stöd vilket kommer att bli tufft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.