Vad händer då?

De rödgröna lägger fram sin första reform och riskerar att åka på bakslag på en gång. I media beskriver man den gemensamma skolreform som (S) och (MP) vill genomföra och som innebär att gymnasieskolan blir obligatorisk. Alla utbildningar inom gymnasieskolan ska ge högskolebehörighet. Frågan kommer då, idag är en person myndig vid 18 års ålder. Vad händer om en 18-åring inte vill fortsätta studera och hoppar av gymansiet? Kommer det att bli straffbart? eller måste man höja myndighetsåldern? Jag tror inte att obligatoriskt gymnaiseskola är lösningen på de utmaningar vi ser idag inom skolan. Redan idag väljer de flesta ungdomar att studera på gymnasiet och av dom så slutför ca 25% inte sina studier. Vilka åtgärder vidtas då om gymnasiet är obligatoriskt? Den första reform som de rödgröna lägger fram väcker en rad frågor och svaren är få!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Intressant att du inte ser konsekvenserna av det förslag som de rödgröna kommer att lägga fram.

  1. nisse

    Nu är du så där nojig igen nå blir det här bra vi kan inte få det sämre än vad de har varit dom sista 8åren

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Återigen har du en otroligt trist attityd. Din bild av verkligheten är otroligt naiv och svart och stämmer inte överens med hur det ser ut.Jag tycker det vore på plats att du kunde vara konstruktiv någon gång istället för att dumlägga andras åsikter!

  2. Bergis

    Jag kan hålla med om att förslaget med högskolebehörighet är korkat, lika korkat som att Sverige ska vara en humanitär stormakt och socialbyrå åt alla som vill komma hit. Sverige befinner sig i fritt fall så länge man vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna. Men ni i Alliansen kan ju tillsammans med Sverigedemokraterna fälla förslaget om högskolebehörighet i riksdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.