Utan stark politik!

Nya politiska överenskommelser inom område för område klarläggs och det står med stor tydlighet klart att (MP) sviker sina väljare på vallöften efter vallöfte. (MP) sa nej till ökade satsningar på försvaret innan valet, nu säger de ja. (MP) sa nej att bygga förbifart Stockholm, nu säger de ja. (MP) lovade att stänga Bromma flygplats, nu säger de ja. Det är givetvis så när man regerar tillsammans med andra partier innebär det ständiga kompromisser och ett givande och tagande. Alliansregeringen har under åtta år vid makten samordnat alla beslut innan de lagts fram till riksdagen för beslut men den parlamentariska situationen i riksdagen ser helt annorlunda ut denna mandatperiod. Det innebär att en svag rödgrön regering kommer att få avslag på många av sina förslag om de inte förhandlas fram och säkras upp med betydligt fler partier än de som tänker bilda regering. Vi ser framför oss fyra år utan stark politik!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

8 kommentarer

  1. Bergis

    Som Sverigedemokrat är det roligt att se hur inget parti i sju klövern får igenom sin politik bara för att man vill ha Europas största invandringspolitik. Ha ha, bra, fortsätt så.

  2. Micke P

    När jag läste rubriken trodde jag att den rörde alliansen i Lycksele och de av era ledamöter som suttit och tittat på i 4 år.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det finns alltid möjligheter till förbättring när det kommer till engagemang inom alla partier.

  3. Marianne R Johansson

    Tror precis som du, att det blir fyra år utan särskilt stark politik, men är det några som kan klara av det kompromissande och förhandlande som detta parlamentariska läge kräver, så är det Socialdemokraterna! det förtroendet måste jag säga att jag har för dem, trots att de inte är ”mitt” parti.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Hade jag röstat på (S) eller (MP) skulle jag känna mig lurad. Båda partierna har lovat allt till alla och det gårinte att genomföra. Det handlar inte om att kompromissa i alla frågor, det handlar om att löften inte går att genomföra. Alliansen har varit tydlig med vad väljarna skulle få och vi har ett genemsamt valmanifest. Det var tydligt innan valet!

      • Bergis

        Ja men väljarna hade ju blivit lika mycket lurade om dom röstat på Alliansen. För det kostar på att isolera Sverigedemokraterna. Bara för att Alliansen och de rödgröna vill ha Europas generösaste flyktingpolitik innebär det nu att ni måste gå i varandras strypkoppel. Hur korkat är inte det?

  4. Tor Eriksson

    Hej
    Jag tror att Reinfeldts tal om att ”vi måste öppna våra hjärtan” när det gäller att ta emot jättemånga invandrare, innebar att många moderater gick över till SD. Men jag är inte säker på att det var ett misstag. Det kan möjligen vara ett politiskt strategiskt övervägande. Han förstod i så fall vad det skulle innebära. På detta vis kunde han lämna partipolitiken som en ”god” människa som ville väl för invandringen. Hans snabba beslut på valnatten att avgå talar för det tycker jag. Att han nu måste se sitt parti få problem med återväxt och ny organisation blir dock en följd av detta.
    Se till nu att få en ny tuff och kompetent organisation som till nästa val har förmågan att utnyttja detta i sin argumentation.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det kommer att bli en intressant höst när vi ska välja ny partiledare. Jag tror precis som du att det blir avgörande för vilken väg partiet kommer att ta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.