Vi lever i en osäker värld på många sätt!

Vi lever i en väldigt osäker värld. Det handlar givetvis om att flera av våra grannländer befinner sig i en krigssituation men lika stor osäkerhet råder just nu i vårt eget land. Var är vi på väg? Hur ser vår fortsatta utveckling ut? Hur ser arbetsmarknaden ut för våra unga?, för alla de som arbetar inom vård, skola och omsorg? I går stod den rödgröna regeringen på en presskonferens tillsammans med en överlycklig Jonas Sjöstedt (V) och informerade om att nu skulle vinster i välfärden förbjudas! Det är sorgligt att se dessa politiska förträdare stirra sig blinda på ev. vinster i våra välfärdsföretag istället för att titta på hur kvaliteten ser ut inom de olika verksamheterna. Skattehöjningarna lät inte vänta på sig, det är förståeligt att vi måste höja skatterna betydligt mer än de som nu är aviserat om vi ska ha råd att genomföra alla dessa höjningar av sjukvårdsförsäkringar, a-kassa och andra reformer som den rödgröna regeringen tänker genomföra. Sverige har inte råd att tappa konkurrenskraft på världsmarknaden och med alla de förslag på förändringar som lagts fram är sannolikheten stor att både reformerna i sig och den stora osäkerhet som alla dessa reformer skapar kommer att försvaga Sverige.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. totalitär

    Äntligen någon som sätter stopp för stölderna av skattepengar. Mina skattepengar ska inte ner i fickorna på någon kapitalist. Om en vårdcentral går med vinst så ska varenda krona av vinsten tillbakantill verksamheten, allt annat är omoraliskt.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Kallar du det omoraliskt att en skola köper läroböcker av ett företag som tjänar pengar på det? Kallar du det omoraliskt att ett sjukhus köper läkemedel av ett företag som går med vinst? Kallar du det omoraliskt att ett äldreboende köper mat från ett företag som går med vinst?

      • Historiker

        Av någon orsak missar du det fundamentala, att böcker, mat eller mediciner inte är mänskliga. Skola och omsorg kan inte jämföras med handel av böcker t.ex. då dessa inte har något behov av mänsklig omtanke.
        Jag är dock inte förvånad att ni moderater gärna ser människor som vilken annan handelsvara som helst!

        Även om du inte släpper igenom mitt svar så är det iaf vad ditt tidigare inlägg visar..

        • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

          Om du läser statistik över de 50 sämst rankade skolorna i Sverige så är 47 av dessa skolor kommunala. Var är kritiken mot dessa skolor?, Var är kritiken mot att kommnal och offentlig verksamhet visar upp ett förlustresultat och har dålig kvalitet? Nej den kritiken kommer aldrig utan istället har fokus lagts på alternativa driftsformer som tänker lite annorlunda när det gäller drift av verksamhet. Varför sätta fokus på driftsform istället för att se vilken kvalietet som verksamheterna har. När man driver en verksamhet så omfattar det en helhet. Det omfattar precis allt det jag lyfter fram och man kan inte ta bort läkemedel från en hälsocentral, du kan inte lyfta bort läromedel från en skola eller mat från ett äldreboende. Man måste se verksamheten som en helhet ! Det handlar om att kunna erbjuda människor en valmöjlighet att välja bort eller lägga till det man vill ha istället för att politiker ska bestämma vad som är bäst för dig och vad du behöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.