Ladorna är inte tomma!

I går tittade jag på SVt Agenda där finansminister Magdalena Andersson intervjuades om hennes påstående att Sveriges ekonomi är körd i botten och vi står med ”tomma lador” Magdalena Andersson har fått mycket kritik för hennes sätt att beskriva Sveriges ekonomi. I intervjun så beskriver hon att alla reformer måste finansieras fullt ut eftersom det är ett tufft läge men att beskrivningen att vi står med tomma lador inte är helt riktigt. Magdalena Andersson beskriver det som att vi har en lada med fem meters takhöjd och vi är belånade upp till två meter i ladan. Denna omskrivning av Sveriges ekonomi är inte riktigt vad hon sagt tidigare då hon gång på gång sagt att de rödgröna tagit över ett land i kaos med raserad ekonomi. Jag förstår att många känner sig besvikna på de rödgröna och gårdagens sifo undersökning visare med stor tydlighet att förtroende för (S) är rekordlågt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

13 kommentarer

 1. Erik

  Magdalena refererar till att de borgerliga alltid kört i diket vid sina regeringsinnehav; år 1979, 1982, 1994 och nu senast år 2014. Och räddaren i nöden har alltid varit Socialdemokraterna.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tror inte att finansinspektionen och de flesta ekonomiska företrädare i Europa håller med dig i den tolkningen!

   • Per-Ola Moström

    Finanspolitiska rådet har uttalat att det kommer att behövas höjas skatter/minskas utgifter med ca 100 miljarder de kommande åren efter Alliansens försämring av budgetunderskottet.

    De försäljningar man genomfört på 130 miljarder har man ”ätit upp”. Det är som pojken som sålde smöret och tappade pengarna. Eller han som kissade i byxorna för att det skulle bli varmt!

    Det visas av att statsskulden INTE har minskat efter 8 års Alliansstyre!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tordde att du visste att det är Magdalena Andersson som är Sveriges finansminister. Om du läser vad finansinspektionen och de flesta ekonomiska institut skriver om Sveriges ekonomi under Alliansregeringens styre så ser du att det finns en stor beundran och respekt över hur Sverige klarat av den stora finanskris vi gått igenom. Att som Magdalena Andersson gör och påstår att Sveriges ekonomi är i kaos är direkt oärligt!

 2. Lars Gidlöf

  Hej

  Varför fann man ingen kritik från din sida då Finanspolitiska rådet kritiserat Alliansregeringen?

  Sen,, har du sett Lyxfällan? Om du ser det så ser du en sak de verkar ha gemensamt med en borgerlig regering, de lånar till sina utgifter, eller hur.

  Sen, vem sa 2006 att regeringen som avgick lämnade över en perfekt skött ekonomi?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Kritik kommer alltid och det ska man ta till sig och förbättra det som inte är bra. Göran Pehrsson (S) gjorde ett fantastiskt jobb under hans tid som statsminister och städade upp landets ekonomi. Hur ett lands ekonomi ser ut beror mycket på omgivande faktorer som en finanskris. Anders Borg har hanterat den senaste svåra finanskrisen på ett alltför bra sätt så att vi inte märkt av den i så stor grad. Arbetstillfällen kommer inte av sig själv, det kräver en aktiv politik som underlättar för företag att anställa.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Alla som förstår sig på finanspolitik är eniga i att vid en lågkonkunktur ska man investera för att upprätthålla tillväxt. Sverige har gott rykte om stabila finanser från de flesat finansinstitur runt om i Europa, trist att det bara vissa i Sverige som inte vill se detta

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Tråkigt när det enda du bidrar med i diskussionen är att vara oförskämd!

 3. Pingback: Skuldkvot (statsskuld/BNP) | Tankar i tiden från Lund

 4. Pingback: Vanessa Smith

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.