(S)kattehöjningarna kommer en efter en!

Den rödgröna regeringen lägger fram sin första budget i dag. Budget 2015 Ett Sverige som håller ihop. En budget där det enligt de rödgröna finns stora satsningar på jobb och tillväxt men framförallt på vår välfärd. Det finns flera reformer i den rödgröna budgeten som är positiva . Vad vi måste komma ihåg är att alla de reformer som de rödgröna lägger fram måste finansieras. Sammantaget kommer alla dessa reformer att innebära drygt 25 miljarder i skattehöjningar. Jag tycker det är bra med satsningar på vår gemensamma välfärd men vi måste finansiera alla satsningar krona för krona. Den rödgröna budgeten kommer att göra det dyrare att anställa unga, den kommer att göra det dyrare att anställa äldre, den kommer att innebära högre avgifter och skatter inom olika näringar. Alla dessa ökade kostnader kommer inte att innebära fler människor i arbete som kan betala skatt till vår gemensamma välfärd. Det är intressant att de rödgröna allierar sig mer och mer med Vänsterpartiet och låter deras dyra vallöften bli gemensam politik. De rödgröna har redan svikit sina väljare så många gånger genom att innan valet lova allt till alla men nu blir det få uppfyllda löften och stora skattehöjningar kvar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

7 kommentarer

 1. Leif

  Jag räknar kallt med att ni i moderaterna visar ett sanna sinne och joinar SD. Så jag ser det inte som en stor chans att den går igenom.

  Hur känns det, hand i hand med brunskjortorna?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Alliansen kmmer att lägga ett eget budgetförslag. Om det finns ett annat parti som väljer att stödja Alliansens budget det så är det upp till det partiet.

  • Micke

   Leif, du menar som sossarna gjorde vid förra årets budget?

   Inget onaturligt i att Alliansen lägger en budget som sedan majoriteten i parlamentet röstar för. Det innebär bara att majoriteten tycker att vänsterns bidragsbudget inte främjar Sverige.

   Jag blir uppriktigt mörkrädd när jag ser vilka amatörer som Svenskarna röstat fram i regeringsställning. Skyll inte på mig bara, jag röstade givetvis blått

 2. Åsiktsmaskinen

  Så fruktansvärt. Hur ska alla dessa människor som tjänar mer än 58,000 kunna klara av en skattehöjning på hela 250kr?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Om du läser hela den rödgröna budgeten så ser du en rad skattehöjningar på arbete och tillväxt. Det är inte den väg som Sverige behöver. Vi måste göra det enklare för företag att anställa inte svårare.

   • Åsiktsmaskinen

    Det är jättelätt för företag att anställa i Sverige idag.

    ”Hej, vill du ha ett jobb?”
    ”Ja tack, gärna”

    Svårare än så är det faktiskt inte. Så hur menar du att det ska kunna bli lättare att anställa någon?!?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Konkurrensen är hård när det gäller företagande i Sverige och ute i vår omvärld. Ska Sverige behålla företag och produktion i vårt land måste vi kunna konkurrera. Om vi gör det dyrare att anställa medarbetare så är det svårare att konkurrera på en global marknad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.