Vad är det som gäller?

För att kunna prestera något bra gäller det att förbereda sig. Det är en devis som gäller för alla områden och även för politiken. Det är så trist att se hur den rödgröna regeringen gång efter gång visar upp oförberedda politiska utspel som i vissa fall dessutom saknar enighet inom regeringen. Hur ska vi kunna förstå vad som är regeringens hållning i frågor om företrädare öppet kritiserar varandra för beslut. Alliansföreträdare var tydliga med detta scenario före valet och det som vi befarade är nu tydligt. Förra veckan togs ett beslut om skyddsjakt på varg. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht klargjorde regeringens hållning i frågan samtidigt gick miljöminister Åsa Romson ut och kritiserade beslutet. Vad är det som ska gälla?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. Leif

  Men Svenska folket ville inte ha er politik. Ni sparkade på svaga och arbetslösa i samhället som Sverige tydligt visade att vi inte accepterade. Hade ni gjort er hemläxa hade detta inte hänt. Men ni hade 8 år på er att lyssna men det skedde aldrig.

  Allt som sker nu är ert fel!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är enkelt att skylla på någon annan. Jag tycker det är intressant att du gör dig till talesperson för hela det svenska folket. Det var lika många svenskar som röstade på det rödgröna blocket inför valet 2010 som det var i detta val så den stora frustration som du beskriver stämmer inte.

   • "Dosan"

    Var försiktig med stenarna i glashuset.

    ”Det är enkelt att skylla på någon annan.”

    Det är precis vad du och dina gelikar gör i inlägg efter inlägg. Ni skyller på andra. Ni pratar inte ett smack om er egen politik eller tar ansvar för att ni förstört välfärden. Ni bara skyller ifrån er.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Jag tycker det är trist att du inte ser hur skola, vård och omsorg har utvecklats. Området har aldrig fått så stora resurstillskott som under Alliansregeringen och ändå så målas allt upp i nattsvarta färger. Det finns alltid förbättringsområden och dessa måste givetvis tas på allvar och åtgärdas men den svarta bild som de rödgröna målar upp stämmer inte.

 2. Lars Gidlöf

  Hej

  Förstår du är bitter för att vi i Vädterbotten inte vill ha dug i Riksdagen men en fråga. Vad gällde för Alliansen när ni sänkte restaurang momsen, Kd ville ju inte det?

  Såg inga inlägg från din sida då.

  Nej, börja nu studera och bli en klok kvinna, okunskapen lyser starkare för vart inlägg du skriver.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   När fler än ett parti har gemensamt ansvar i en regering innebär det inte att alla partier tycker samma sak. Det handlar därför om att samordna sig innan man går ut med ett gemensamt förslag som alla partier står bakom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.